9 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Xero ve Worldpay elektronik faturalandırma konusunda iş birliği yapıyor

Önde gelen bulut muhasebe yazılımı şirketi olan Worldpay ve yine önde gelen bir ödemeler şirketi olarak bilinen Xero güçlerini birleştirerek yüzbinlerce KOBİ’ye ödeme işlemlerini basitleştirecek çözümlerini duyurdu.

Bu iş birliğinin bir parçası olarak, Xero kullanıcıları, müşterilerin kredi veya bankamatik kartı ayrıntılarını Worldpay’ın güvenli ödeme ağ geçidi üzerinden girerek hemen ödemelerine olanak tanıyan bir “Şimdi Öde” seçeneği de dahil olmak üzere elektronik fatura yaratma ve gönderme seçeneğine sahip olacaklar.

Worldpay’a göre, günün gerisinde kalmış ödeme işlemleri ve işletme sahibi ile müşterileri arasındaki gereksiz engeller ödemelerin gecikmesine neden oluyor. Sundukları entegrasyon sayesinde bu sorunun üstesinden geldikleri gibi, müşterilerine çok daha kaliteli bir hizmet sunma şansına erişiyorlar.

OCBC sağlık sigortası sistemini mobil cihazlara ekliyor

Müşterilerine sunduğu sağlık sigortası ürünlerinin satın alma yöntemlerini dijitalleştiren OCBC Bank, dijital servet yönetimi alanında bir ilk daha başlattı. OCBC Bank’ın mobil ve internet bankacılığı kanalları aracılığıyla birkaç tıklamayla bir sağlık sigortası planı satın almak artık mümkün oluyor. Sunulan yeni yöntem, sağlık ve hastalık giderlerinin hızlı ve zahmetsiz biçimde karşılanmasını sağlıyor.

Genellikle; kritik hastalık, sakatlık, hastaneye kaldırma ve cerrahi operasyon gibi sağlık sigortası planları, başvuranın tıbbi durumunu değerlendirmek için bir sağlık kontrolü talep eden çevrimiçi kanallar aracılığıyla satılmıyor. Tüm bunlara çözüm üreten OCBC Bank, aynı zamanda erken kanser teşhisi için de müşterilerine yardımcı oluyor.

Scotiabank, Mastercard’ın Masterpass özelliğini bünyesine ekledi

Mastercard ve Scotiabank arasında yapılan ortaklık ile Scotiabank müşterileri artık Scotiabank Masterpass ile hızlı, basit ve güvenli çevrimiçi ödeme seçeneklerine erişebilecekler.

Scotiabank müşterileri, yemek için online ödeme yapabilmenin yanı sıra, hediye alışverişinde veya film bileti satın alırken binlerce tüccarın Scotiabank Masterpass cüzdanını online ve uygulama içi biçimde sorunsuzca kullanacaklar.

Mastercard Kanada hesap yönetiminden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Derrick Breau, “Kanadalılar giderek daha fazla çevrimiçi alışveriş yapıyor. Hızlı, basit ve güvenli bir deneyimi hak ediyorlar,” dedi. “Scotiabank Masterpass ile, Scotiabank müşterileri kredi kartlarıyla veya bankamatik kartlarıyla kolay, sezgisel ve zahmetsiz bir alışveriş deneyimi yaşayacaklar. Tüketicilerin talep ettikleri şeyleri güvenli biçimde sunuyoruz.”

Scalable Capital, 500 milyon avroluk servet yönetimi barajını aştı

Dijital servet yöneticisi Scalable Capital, Almanya’da piyasaya sürülmesinden sadece 22 ay sonra ve İngiltere’de piyasaya çıktıktan 16 ay sonra 15 binden fazla müşterinin, 500 milyon avroyu aşan yatırımlarını yönetmeyi başardı. Almanya’da hızla büyüyen bir Pazar olan fintech sektöründe başa güreşen bir firma olan Scalable Capital, dünya çapında robo-advisor hizmeti sunuyor.

Scalable Capital Kurucusu ve CEO’su Adam Fransız, “Son on ayda, yönetimimizdeki varlıklarımızı beş katına çıkarıp yarım milyar avroya ulaştık,” dedi.