29 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Pindrop, derin öğrenme destekli sesli güvenlik altyapısını tanıttı

Ses güvenliği ve kimlik doğrulamasının önde gelen isimlerinden biri olan Pindrop, meşru ve sahte arayanları sesle tanımlamak için derin öğrenme destekli Deep Voice isimli biyometrik güvenlik motorunu duyurdu.

Pindrop’un Deep Voice teknolojisi, yeni bir kimlik doğrulama ürünü olan Pindrop Passport ile birlikte piyasaya sürülerek şirketin toplam ticaret pazarını 2,5 milyar dolardan 7,8 milyar dolara çıkardı.

Pindrop Passport, çağrı merkeziyle doğal olarak etkileşim kurarken arayanların ses, cihaz ve davranışlarına dayanarak pasif olarak kimlik doğrulama yapan çok faktörlü bir kimlik doğrulama çözümü. Firma tarafında yayımlanan resmi basın bülteninde Passport’un, kısa konuşmalarda dahi sesiyle arayanları tanıyabilen, kendi türünün en iyisi olan Deep Voice biyometrik altyapısıyla güçlendirildiği belirtildi.

Pindrop CEO’su ve kurucu ortağı Vijay Balasubramaniyan, “Patentli ürünümüz Deep Voice motorumuz Pindrop için yeni fırsatlar yaratıyor. Dijital kimlik oluşturulması, tüketicilerde marka sadakatinin oluşturulması için önemli bir anahtardır. Yaptığımız ürün genişletmesiyle birlikte uçtan uca bir sesli kimlik platformu sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

DNB, kurumsal veri yönetimi için Kyriba ile anlaştı

Bulut ve finansal yönetim çözümleri için dünya çapında sağlayıcılardan olan Kyriba, Norveç’in en büyük finansal hizmetler gruplarından olan DNB ile 220 binin üzerinde kurumsal müşteriye yönelik gelecekteki bankacılık ve finansal işlem ihtiyaçlarını artıracak stratejik bir kanal satış ortaklığı yaptığını duyurdu.

DNB Dijital Bankacılık Başkan Yardımcısı Anders Grevstad, “Kyriba, ödemeler ve risk yönetiminde önemli yeniliklerle öncü ve güvenli bir finansal yönetim platformu. Kyriba’nın PSD2 ve Açık Bankacılık gibi yeni düzenlemelere uygun veri korumasına her zamandan daha çok ihtiyaç duyuluyor. Müşterilerimizin hem mevcut olan hem de gelecekteki ihtiyaçlarına uygun biçimde hizmet etmek için bu hizmetleri daha verimli biçimde sunacağız” şeklinde konuştu.

Stratejik ortaklık, DNB’ye ödemeleri merkezileştiren, iş akışlarını otomatikleştiren ve ödemelerde sahteciliği gerçek zamanlı olarak algılayan ve önleyen yeni bir finansal yönetim araçları paketini sunacak. Bu bulut tabanlı hizmetler, kurumsal müşterilerin piyasada rekabet etmelerine ve değişen düzenlemelere uyum sağlamasına da yardımcı olacak.


Tender Armor’un A serisi yatırım turunda milyon dolarlar havada uçuştu

Sahtecilik önleme ve ödeme teknolojilerinde küresel bir sağlayıcı olan Tender Armor, özel yatırımcılar Aubrey Strul ve Barry Beck’in liderliğinde gerçekleşen A serisi yatırım turunda Strul Logistics ve Technology LLC aracılığıyla milyonlarca dolarlık fon sağladığını duyurdu. Miktar hakkındaysa net bir açıklama yapılmadı.

Seri A yatırım turu sayesinde elde edilen gelir, Tender Armor’un yeni iş ve ürün yeniliği yapmasına, iş gücünü genişletmesine ve finans kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği patentli “CVV +” çözümünün de artan talebi karşılamasına olanak tanıyacak.

CVV + çözümü, fiziksel kartın bulunmadığı (cart-not-present – CNP) dolandırıcılık türünde yeni nesil çözüm sağlıyor. Haksız CNP suçlamalarına teknolojik çözümler üreten teknoloji, kurumsal anlamda da güven ortamı sağlanması açısından altyapı oluşturuyor.