13 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Avrupa Birliği, siber tehditler ve Brexit riskleri hakkında uyarı yaptı

Avrupa Birliği; menkul kıymetler, bankacılık ve sigorta sektörlerinde birden fazla riskle karşı karşıya. European Supervisory Authorities (Avrupa Denetleme Otoriteleri – ESAs) ortak komitesi tarafından hazırlanan risk ve güvenlik raporunda, 2017 yılının ikinci yarısında potansiyel istikrarsızlık kaynakları ortaya konuldu.

Potansiyel tehditler arasında, finansal piyasalardaki volatilite (oynaklık) ve piyasadaki fiyatlara üzerinde yapılan düzeltmeler yer aldı. İngiltere’nin AB’den çekilme şartlarına dair belirsizlikler ve siber saldırılar da gündem maddeleri arasındaydı.

ESA raporu ayrıca, perakende sektörüne yatırım yapanları da hedef aldı. Kripto para birimlerine yapılan yatırımlar hakkında uyarılarda bulunan yetkililer, iklim değişikliği ve karbon tüketiminin ekonomiye yansımaları hakkında da farkındalık oluşturmak için açıklamalar yaptı.

Halen devam eden riskler ve belirsizlikler ışığında, özellikle Brexit bölgesi içinde yer alan girişimlere iş birliği çağrısı yapıldı.

Sberbank ve SAP, Rusya’nın en büyük bulut projesine imza attı

Sberbank ve SAP, Ruya’nın en büyük bulut projesi olarak tanıttıkları SAP Success Factors bulut çözümünü tamamladıklarını duyurdular.

Açıklanan rakamlara göre, sistem şu anda Rusya’daki banka çalışanlarının 230 bin banka çalışanı tarafından kullanılıyor. Gelecekte tüm Sberbank’ın yan kuruluşlarının da sisteme bağlanması planlanıyor. Belirtilene göre proje, toplam 270 bin çalışanı kapsayacak. Yeni sisteme geçiş, bir yıl boyunca SAP Danışmanlık ve Sberbank çalışanlarından oluşan ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Projenin amacı, iddialı 2020 dönüşüm stratejisine uygun olarak, bankadaki personel yönetim süreçlerinin kalitesini sağlamak. Projenin temel hedefleri arasında, işe alım ve eğitimin kalitesinin artırılması, şeffaf kariyer planlaması ve geliştirilmesine ulaşılması, yeni bir yetkinlik modeli oluşturulması ve kurum kültürünün geliştirilmesi yer alıyor.

Paysafe, iPayment şirketini satın aldı

Önde gelen küresel ödeme sağlayıcılarından biri olan Paysafe, küçük ve orta ölçekli işletmeler için ABD merkezli bir ödeme ve işleme çözümleri sağlayıcısı olan iPayment şirketini satın aldığını duyurdu.

Satın alma, özellikle hızlı büyüyen KOBİ sektöründeki önemli büyüme fırsatlarına yanıt olarak, Kuzey Amerika’daki varlığını genişletmek için, Paysafe’in daha önce belirtilen yatırım stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

iPayment, 137 binden fazla satıcı müşterisinin yanı sıra 2017’de yıllık 28 milyar doların üzerinde işlem hacmi ile ABD merkezli ödeme işleme endüstrisinde yerleşik bir lider konumunda. Şirket, hem doğrudan hem de dolaylı satış kanallarını işletiyor. iPayment, Boston, Massachusetts’te bulunan dört ABD ofisi genelinde 450’den fazla çalışana sahip.

Yatırım uygulaması Stash yeni nesil bankacılık hizmetleri için Green Dot ile anlaştı

Tasarruf ve yatırımda sıra dışı finansal hizmetler platformu sunan Stash, Green Dot Corporation ve iştiraki olan Green Dot Bank ile ortaklığını duyurdu. Kurulan iş birliği kapsamında milyonlarca müşteri için finansal güvenlik altyapısı sunulacak. Sunulacak bankacılık uygulaması ile güvenli ve kullanımı kolay çözümler üretilecek.