Kripto para madenciliğinde yasa dışı yollarla ucuz fabrika elektriği kullandıkları tespit edilen on dört şirket yetkilisi polis tarafından tutuklandı.

Yapılan ihbar sonucunda, Güney Kore’nin güneybatısında yer alan Gwangju kentindeki sanayi bölgesine polis tarafından baskın düzenlendi. Sanayi bölgesinde konuşlanan on üç farklı kripto para madencilik sitesinin, yasa dışı yollarla ucuz fabrika elektriği kullandıkları ortaya çıktı. Ülke kanunları gereği sadece fiziksel mamul üretiminde kullanılmasına izin verilen ucuz fabrika elektriğini gizlice kullandıkları anlaşılan kripto para madencilerinin, dört ayrı tesiste üretim yaptıkları tespit edildi. On üç farklı kripto para madenciliği merkezinin yetkilileri, yasa dışı yollarla ucuz elektrik kullandıkları gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından ifadeleri alınmak üzere tutuklandı.

Güney Kore polisinden madencilere şafak operasyonu

Yonhap haber ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, Güney Kore’nin güneybatısında yer alan Gwangju kentinde dört farklı komplekste yasa dışı madencilik faaliyetleri olduğu konuşuluyordu. Yapılan ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri, izinsiz biçimde ucuz fabrika elektriği kullandıkları iddia edilen on üç atölyeye günün erken saatlerde baskın yaptı. Yasa dışı yollarla ucuz elektrik tükettikleri tespit edilen madenciler, güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandılar.

Intel, Bitcoin Madenciliğini Hızlandıracak Donanım Patenti Alıyor

Polis tarafından hazırlanan raporda, sanayi bölgelerine sızarak yasa dışı ucuz elektrik tükettikleri belirlenen birçok madencinin kepenklerinin indirildiği söylendi. Genel elektrik tüketimine kıyasla fabrika elektriğinin yüzde 10 daha ucuz olduğu bölgede, gözünü para bürümüş bazı madencilerin izinsiz biçimde kazım yaptıkları aktarıldı. Sanayi bölgesinde hem kiraların, hem de elektriğin ucuz olduğunu belirten yetkililer, kanunların bu bölgede kripto para madenciliği yapılmasına izin verilmediğini, madencilerin bu yola başvurarak haksız kazanç elde ettiklerini ifade ettiler.

Polis raporunda ayrıca, her bir şirkette 100 ila 350 adet kripto para madenciliği cihazı bulunduğu, kimi şirketlerin Mayıs 2017 tarihinden bu yana faaliyette olduğu da yazıldı.

Kaçak elektrik kullanan bitcoin madencilerinin sayısı artıyor

Kaçak elektrik kullanımının üst seviyede olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, değerlendirilen ihbarların ardından bitcoin madencileri çıktı.

2017 yılında hem değeri, hem de popülerliği zirve yapan bitcoin, kısa yoldan zengin olma hayalleri peşine düşenlerin de ilk tercihi durumunda. Sadece alım satım işlemleri yaparak para kazanmanın yanı sıra kendi çapında madencilik yaparak da bitcoin kazanmak isteyenlerin sayısı azımsanmayacak ölçüde. Bitcoin madenciliği için yüksek miktarda elektrik kullanılıyor olması, gözleri dönen kimi aklı evvellerin kaçak elektrik kullanmaya itiyor. Kaçak elektrik denilince de akla ilk olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyor…

Hırsızlar 600 Adet Bitcoin Madencilik Bilgisayarını Çaldı

Madenciler Güneydoğu Anadolu Bölgesini mesken tuttu

Son bir yıllık tabloya bakıldığında piyasa değeri ivmeli biçimde artan bitcoin, kısa yoldan para kazanma hırsı bulunanların da iştahını kabartıyor. IHA’nın haberine göre, üretim için yoğun elektrik ve donanımlı bilgisayarlara ihtiyacı olanlar, gözlerini kaçak elektriğin yoğun olarak kullanıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesine dikti.

Bitcoin Madenciliğine Harcanan Enerji Afrika Ülkelerini Geride Bıraktı