24 Mayıs 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

AxiomSL risk raporlama işlemlerini bulut teknolojisiyle gerçekleştirmeye başlıyor

Regülasyonlara uygun raporlama, risk ve veri yönetimi çözümleri konusunda küresel çözümler üreten AxiomSL, hem kurumsal hem de bireysel alanda sunduğu hizmetleri bulut teknolojisine taşıdığını açıkladı. AxiomSL tarafından yapılan açıklamada, risk azaltma hizmetlerini hem regülatörleri, hem de finansal kurumların bulut üzerinden eksiksiz biçimde kullanabilmelerini sağlayacakları söylendi.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca AxiomSL, işletme, uygulama ve operasyonel risklere odaklanan bulut çözümlerini geliştirmek üzere MNPI Vault teknolojisini geliştirdi.

Grup CEO’su ve AxiomSL Kurucusu Alex Tsigutkin, “Bulut teknolojisini kullanarak müşterilerimiz için dağıtım seçeneklerini genişletmek, düzenleme, risk ve analitik raporlamasında daha iyi hizmet sunmak istiyoruz. Müşterilerimizin MNPI Vault’un ölçeğini ve otomasyon faydalarını son derece cazip bulacağını düşünüyorum. Bulut hizmetimiz, finansal kurumlarını, günümüzün transfer hızını ve sürekli artan veri hacimlerini etkin bir şekilde ele alacak şekilde konumlandırıyor. MNPI Vault ile müşterilerimiz sadece güvenli bulut teknolojilerine değil, aynı zamanda AxiomSL’ın küresel ölçekteki veri bütünlüğü platformuna ve risk raporlama çözümlerine de ulaşacaklar” şeklinde konuştu.

First Data ve Navient öğrenci kredisi teknolojileri için anlaşma imzaladı

First Data ve Navient öğrencilere özel kredileri desteklemek üzere uzun soluklu bir ortaklığa imza attılar. Anlaşmanın parçası olarak First Data, Navient’in öğrenci kredisi teknoloji platformunu satın alacak. Platformu yöneten Navient bilgi teknolojisi ekibi First Data ekibine katılacak.

First Data, bir milyardan fazla hesap ile dünyanın en büyük kredi işleme hizmet sağlayıcılarından biri konumunda. Bu anlaşma aynı zamanda First Data’yı öğrenci kredisi teknoloji pazarında büyük bir sağlayıcı olarak konumlandıracak.

Öğrenci kredileri konusunda en büyük hizmet sağlayıcılarından biri olan Navient, müşteri hizmetleri, veri analizleri ve arka ofis desteği gibi hizmetleri sunmaya devam edecek.

First Data Başkan Yardımcısı Andrew Gelb, “Navient’in First Data’yı partner olarak seçmesinden çok memnunuz. Öğrenci kredisi teknolojisi, First Data’nın doğal süreçleri arasında olması gereken bir hizmet. Anlaşma ile sektördeki yeteneklerimiz önemli ölçüde genişleyecek” açıklamasını yaptı.

Blue Prism ve identitii güçlerini birleştirdi

Finansal kurumlar arasında güvenli ve denetlenebilir bilgi alışverişini sağlayan identitii, robotik işlem otomasyonunda (Robotic Process Automation – RPA) küresel hizmet sunan Blue Prism ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ortaklık, finansal kurumların kurumsal ödeme ve ticaret işlem süreçlerini güvenli bir şekilde dijitalleştirmesine ve otomatikleştirmesine yardımcı olacak. Hileli faaliyetlerin etkin bir şekilde tespit edilmesine yardımcı olacak denetleme imkanı da sunulacak.

Yapılacak entegrasyonla, finansal kurumlara ayrıntılı raporlama yapma olanağı tanınarak, özel bir dağıtık defter üzerinde tüm süreçlerin ve faaliyetlerin ayrıntılı kaydı tutulacak.

İdentitii Kurucusu ve CEO’su Nick Armstrong yaptığı açıklamada, “Blue Prism ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Güçlerimizi birleştirerek müşterilerimizin şeffaf biçimde izleyebilecekleri hizmetlere ulaşmalarını sağlayacağız. Sistemimiz, kullanıcıların verileri daha güvenli şekilde paylaşmalarına, bilgi işlem riskini azaltmalarına ve ayrıntılı raporlamaya izin vermelerine olanak tanıyacak” sözlerini kullandı.