Alman demir yolu şirketi Deutsche Bahn AG, blockchain teknolojisini kendi sistemine dahil etmek için Unibright ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Avrupa’nın en büyük demir yolu şirketlerinden biri olan ve geniş kapsama alanı ile dikkat çeken Deutsche Bahn, sistemine blockchain teknolojilerini eklemek üzere düğmeye bastı. Blockchain alanında çalışmalar gerçekleştiren Unibright ile anlaşan Alman demir yolu şirketi, toplu taşımacılıkta “token” sistemine geçmeyi planlıyor. Firma, toplu taşıma ekosistemindeki faaliyetlerin blockchain altyapısı ile takibe alınmasının yanı sıra, bilet satış işlemlerinin de daha pratik ve şeffaf biçimde gerçekleşmesini amaçlıyor.

Her yıl yaklaşık iki milyar yolcu taşıdıklarını aktaran Deutsche Bahn yetkilileri, müşterilerine daha hızlı, şeffaf ve etkin biçimde hizmet sunmak için blockchain teknolojilerine ve “token” sistemine geçmek istediklerini belirttiler.

Demir yolu hizmetlerinde “token” sistemi kullanılacak

Alman Deutsche Bahn AG, 2015 yılı gelirleriyle dünyanın en büyük demir yolu şirketi olma unvanını ele geçirmişti. Her yıl yaklaşık iki milyar yolcu taşıyan ve Avrupa’nın en büyük demir yolu şirketlerinden olan Alman firma, müşterilerine sunduğu tüm hizmetleri blockchain altyapısına taşımak istiyor.

Blockchain entegrasyonu için Unibright ile ortaklık kurduğunu açıklayan Deutsche Bahn AG, merkezi olmayan kayıt sistemi kurarak operasyon maliyetlerini düşürmeyi planlıyor. Hem yolcular, hem de ulaşım sektöründeki diğer paydaşlara sunduğu hizmetleri blockchain altyapısına taşıyarak maliyetleri düşürmeyi ve işlemleri daha şeffaf hale getirmeyi hedefliyor.

Ulaşım, konaklama ve sadakat puanı gibi hizmetleri blockchain sistemine taşıyan Unibright girişimi, “Proof of Concept (PoC)” teknolojisini kullanarak ortaklarına çözümler sunuyor. Alman demir yolu devi ile anlaşan blockchain teknolojileri firması, ulaşım ve bilet işlemlerinde dağıtık veri kayıt sistemi üzerinde hizmet geliştirecek. Sadece bilet satış işlemlerini daha şeffaf ve güvenli hale getirmekle kalmayıp, sadakat puanlarının gerçek zamanlı biçimde takip edilmesi ve güvenliğinin sağlanması için Unibright tarafından geliştirilen blockchain tabanlı altyapı kullanılacak.

Hava yolu ulaşımında da blockchain tercih ediliyor

2018 yılı geliriyle dünyanın en büyük beşinci havayolu şirketi konumuna gelen Air France-KLM, yolcu maliyetlerini düşürmek için blockchain kullanacak.

Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketlerinden olan Air France-KLM, blockchain teknolojileri konusunda hizmet veren Winding Tree ile ortaklık kurdu. Yapılan ortaklık anlaşması kapsamında, Air France maliyetlerinin düşürülmesi planlanıyor. Fransız havayolu şirketinin resmi internet sitesinde duyurulan habere göre, blockchain teknolojisinden istifade edilerek yolculara yansıtılan maliyetler aşağıya çekilecek. 2018 yılında elde edilen gelirler konusunda dünyanın en büyük beşinci havayolu şirketi unvanını elde edenAir France, yolcularına daha avantajlı uçuş teklifleri sunmak için blockchain teknolojisini kullanacağını, bunun için de işinin ehli olan Winding Tree firmasıyla el sıkıştıklarını duyurdu.

Yolculara yansıtılan maliyetleri aşağı çekmek için projeler geliştiren Air France-KLM, çareyi blockchain teknolojisinde buldu. Aracıları ortadan kaldırarak yolcularına daha uygun fiyatlı hizmetler sunmayı planlayan Air France, blockchain teknolojileri konusunda Winding Tree firmasından yardım alacak.

2018 yılında elde edilen gelirlere göre dünyanın en büyük beşinci havayolu şirketi olan Air France, blockchain teknolojisinden faydalanarak yolcular için daha kârlı uçuş alternatifleri oluşturma amacında.

Air France-KLM Strateji ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Sonia Barriere, blockchain’in hem yolcular hem de şirketler açısından devrim yaratacağını düşünüyor. Barriere’e göre blockchain, seyahat sektöründeki değişimlerin öncüsü olacak.

Samsung Blockchain Tabanlı Telefon Geliştirebilir