Samsung’un blockchain ile ilgili üç farklı ticari marka başvurusu yapması, blockchain tabanlı akıllı telefon geliştiriyor iddialarını alevlendirdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yakın dönem önce yaptığı marka başvuruları ile dikkatleri üzerine topladı. Teknoloji devinin yaptığı her hamleyi dikkatle takip eden Galaxy Club tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Samsung blockchain tabanlı bir akıllı telefon geliştiriyor olabilir. Takipçilerine Güney Koreli teknoloji devi hakkında teknoloji haberleri paylaşan sitenin ortaya çıkardığı ticari marka başvuruları da bu iddiaları destekler nitelikte.

Samsung tarafından yapılan başvurularda “Blockchain KeyStore”, “Blockchain Key Box” ve “BlockChain Core” isimleri yer alıyor.

Yapılan marka başvurularını yorumlayan haber siteleri, HTC ve Sirin Labs gibi Samsung’un da blockchain tabanlı akıllı telefon üreteceğinde hemfikir oldular.

Marka ismi projenin aynasıdır

Üç farklı ticari marka başvurusunda bulunduğu ortaya çıkan Samsung’un, blockchain tabanlı akıllı telefon geliştirdiği iddiaları basında geniş yer buldu. Birçok sektörde söz sahibi olmasının yanı sıra, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung, yaptığı blockchain temalı üç farklı marka başvurusu ile yine spot ışıklarını üzerinde topladı. Uzmanların görüşüne göre, Güney Koreli teknoloji devinin yaptığı ticari marka başvurularının ardında, gizliden gizliye blockchain tabanlı akıllı telefon geliştirme projesi yatıyor. Birçok yurt dışı haber kaynağına göre, tıpkı HTC ve Sirin Labs gibi Samsung’un da blockchain tabanlı akıllı telefon geliştirdiği düşünülüyor.

Samsung tarafından yapılan ticari marka başvurularında kullanılan isimlerin “Blockchain KeyStore”, “Blockchain Key Box” ve “BlockChain Core” olması bu iddiaların kuvvetlenmesine neden oluyor. Bahsi geçen isimler, Samsung’un açık biçimde blockchain alanında çalıma yaptığını ilan ediyor. Yapılan başvuruların hangi alanda bu teknolojilerden istifade edileceği konusunda bilgi vermiyor ama uzmanların görüşüne göre blockchain altyapısının akıllı telefon modellerine uyarlanması kuvvetle muhtemel.

Güney Koreli teknoloji devinin sadece ticari marka başvurusunda bulunması ve konu hakkında herhangi bir patent başvurusunda bulunmaması, geliştirdiği teknolojinin ne olduğu konusunda pek çok soru işareti bırakıyor. Tamamen yorumlardan ibaret olan haberlere göre Samsung, blockchain tabanlı bir akıllı telefon geliştiriyor olabilir. Ancak bu iddianın kesin bir dayanağı yok.

Blockchain ile tedarik zinciri projeleri de geliştiriyorlar

Elektronik devi Samsung, küresel tedarik zinciri ağındaki sevkiyatları izlemek ve takibini yapmak için blockchain platformu oluşturuyor.

Önde gelen akıllı telefon ve yonga üreticisi konumundaki Samsung Electronics, küresel çaptaki nakliye işlemlerini takip etmek için blockchain teknolojisinden faydalanacağını duyurdu. Cihazlarının üretim aşamasından son kullanıcıya ulaşana kadar geçen tüm adımlarını takip altına almak isteyen elektronik devi, blockchain teknolojisinin nimetlerinden yararlanmaya karar kıldı. Samsung’un bilgi teknolojileri iştiraki olan Samsung SDS’nin blockchain şefi Song Kwang woo tarafından yapılan açıklamaya göre, blockchain teknolojisi ile nakliye işlemlerini takip etmeleri, maliyetlerini yüzde 20 oranında düşürmelerini sağlayacak.

Samsung SDS, lojistik ve denizcilik sektöründe blockchain teknolojisini uygulamayı planlıyor. Açıklanana göre, Güney Kore’nin sahip olduğu devasa nakliye endüstrisinde Aralık 2017 itibarıyla ilk blockchain tabanlı takip işlemleri başlatıldı. Samsung SDS, yedi ay sürecek pilot uygulamalarında ithalat ve ihracat işlemlerini takip etmek için blockchain teknolojisinden istifade edecek.