Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, uygulama içinden alışveriş yapma olanağı sunan özelliğini belirli markalar için test kullanımına açtı.

Resmi blog hesabı üzerinden açıklama yayımlayan sosyal paylaşım platformu Instagram, doğrudan uygulama üzerinden alışveriş yapma olanağı sunacak yeni özelliğini bazı markalar için test amaçlı kullanıma açtığını duyurdu. Beta aşamasında olan uygulama içi alışveriş özelliği, 20’nin üzerinde güzellik ve moda markasına ait hesaplarda test amaçlı kullanılabiliyor. Teste dahil olan markalardan alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, ilgili ürünlere tıklayıp sepete ekleyebiliyor ve uygulamadan çıkamadan siparişlerini tamamlayabiliyorlar.

Uygulama içi alışveriş özelliğinin henüz geçerli olmadığı markalarda, Instagram Hikayeler üzerinden ürünlerin görsellerine dokunarak ilgili web sayfasına yönlendirilmek gerekiyor. Beta testine dahil olan markalardan ürün satın almak içinse uygulamadan çıkmaya gerek kalmıyor. Test sürecindeki markalardan ürün satın alınmak istendiğinde, harici e-ticaret sitesine gitmek yerine direkt uygulama içinden “Instagram’da Ödeme Yap” seçeneği çıkıyor. Kullanıcılar dilerlerse ödeme bilgilerini Instagram hesabı ile eşleştirerek tek tuşla alışveriş özelliğinden istifade edebiliyorlar.

Başlangıç aşamasında ABD’deki Instagram kullanıcıları tarafından test edilecek

Uygulama içinden alışveriş özelliği geliştiren Instagram, sistemini test amaçlı kullanıma açtı. Beta aşamasında olan yeni seçenek sayesinde, Instagram Hikayeler üzerinde yer alan ürünler, harici web sitesine gitmeye gerek kalmadan satın alınabilecek. An itibarıyla 20 civarında marka ile test uygulamasına geçildi. Kullanıcılar, beğendikleri ürünlerin görsellerine dokunarak uygulamadan çıkmadan ödeme yapabiliyor, sipariş verebiliyorlar. Dileyen kullanıcılar, ödeme bilgilerini Instagram hesaplarına ekleyerek tek tuşla ödeme yapma imkanına da kavuşuyorlar.

İlk etapta ABD’deki mobil kullanıcılara özel olarak başlatılan beta testinde; Adidas, Anastasia Beverly Hills, ColourPop, Huda Beauty, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, Nike ve Ouai Hair gibi markalara destek veriliyor. Beta testine katılan markalar, bölgede oldukça popüler isimlerin başında geliyor. Huda Beauty Instagram sayfasının yaklaşık 34 milyon takipçisi bulunuyor. Kylie Cosmetics sayfasında da 20 milyona yakın takipçi var. Dünyaca ünlü spor ürünleri mağazası Nike hesabında da 85 milyondan fazla takipçi yer alıyor.

Desteklenen markalardan alışveriş yapmak isteyen Instagram kullanıcıları, uygulamadan çıkmadan sipariş verebiliyor, ödeme yapabiliyorlar. Instagram tarafından yapılan açıklamada, işlemler üzerinden düşük oranda komisyon ücretinin talep edileceği belirtildi. Bu komisyon ücreti içinde kredi kartı işlem maliyetlerinin ve benzer giderlerin yer aldığı ifade edildi.

Instagram resmi blog hesabı tarafından yayımlanan haberde, aşağıdaki markalara ait hesaplarda uygulama içi alışveriş özelliğinin aktif olduğu belirtildi:

Adidas @adidaswomen & @adidasoriginals
Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills
Balmain @balmain
Burberry @burberry
ColourPop @colourpopcosmetics
Dior @dior
H&M @hm
Huda Beauty @hudabeautyshop
KKW @kkwbeauty
Kylie Cosmetics @kyliecosmetics
MAC Cosmetics @maccosmetics
Michael Kors @michaelkors
NARS @narsissist
Nike @niketraining & @nikewomen
NYX Cosmetics @nyxcosmetics
Oscar de la Renta @oscardelarenta
Ouai Hair @theouai
Outdoor Voices @outdoorvoices
Prada @prada
Revolve @revolve
Uniqlo @uniqlo
Warby Parker @warbyparker
Zara @zara

Instagram’ı Etkili Bir Pazarlama Aracı Olarak Kullanmanın 5 Yolu