Hindistan merkezli araç çağırma girişimi Ola, Hyundai ve Kia’dan 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Küresel araç paylaşım ekosisteminde kendine yer bulmak isteyen Hindistan merkezli Ola girişimi, iki Güney Kore menşeli otomotiv devinden yatırım almayı başardı. Resmi bir basın açıklaması yapan araç çağırma girişimi Ola, Hyundai ve Kia’dan toplam 300 milyon dolar değerinde yatırım aldığını duyurdu. Geniş ölçekte filo oluşturma kararı alan firma, küresel ölçekte çözümler sunmak için çalışmalarını hızlandıracak. Yapılan stratejik ortaklık, Ola girişiminin ücretlendirme ve ödeme altyapısını geliştirmesine de olanak tanıyacak.

2018 yılı içinde uluslararası ölçekte çözüm sunmayı hedeflediğini belirten Hindistan merkezli araç çağırma girişimi Ola, akıllı teknolojiler üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini de açıklamıştı. Elektrikli araçlara ve akıllı mobil çözümlere yönelik hamleler yapmak isteyen girişimin elinden Güney Koreli otomotiv devleri tuttu. Hyundai ve Kia firmalarından gelen 300 milyon dolarlık yatırımın ardından Ola, küresel çözümlerini kullanıma açmak için çalışmalarını hızlandırdı.

2 milyondan fazla kişiye iş olanağı sunulacak

Hindistanlı araç çağırma girişimi Ola, Hyundai Motor Company ve Kia Motors Corporation şirketlerinden 300 milyon dolar yatırım almayı başardı. Ulaşım çözümlerini genişletmek istediğini belirten Ola yetkilileri, aldıkları yatırımlarla Hindistan’daki bölgesel altyapısının geliştirilmesi ve elektrikli araçların üretilmesi için de çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

Hyundai ve Kia isimleri ile el sıkışan Ola girişimi, üye ağında yer alan şoförlere araç kiralama ve uygun taksitlerle ödeme yapabilme olanağı da sunacak. Şoförlük hizmeti sunmak isteyen üyelere ödeme kolaylığı sağlanacağı gibi, Hyundai ve Kia tarafından da araçların bakım ve onarım hizmetleri de sunulacak. Halihazırda 1,3 milyon sürücüyü bünyesinde barındıran Ola, yapılan ortaklık anlaşmasıyla birlikte, 2022 yılına kadar 2 milyondan fazla kişiye iş imkanı sunmayı planlıyor.

Crunchbase sitesinde yer alan bilgiler göre, aldığı 300 milyon dolarlık yatırımın ardından Ola girişiminin toplam değerinin 3,8 milyar dolara ulaştığı ifade ediliyor.

“Anlaşmamız, ‘Akıllı Mobilite Çözümleri Sağlayıcısı’ olma yolundaki çabalarımızı hızlandıracak”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hyundai Motor Group Genel Müdür Yardımcısı Euisun Chung şu ifadeleri kullandı:

“Hindistan, Hyundai Motor Group’un küresel araç paylaşım pazarında liderlik kazanma stratejisinin merkezini oluşturuyor. Ola ile olan ortaklığımız kesinlikle ‘Akıllı Mobilite Çözümleri Sağlayıcısı’ olma yolundaki çabalarımızı hızlandıracak. Hyundai, pazar değişikliklerine proaktif bir şekilde cevap verecek ve müşterilere daha fazla değer katmak için ısrarla inovasyon yapacak.”

Gerçekleşen ortaklık anlaşmasından yana mutlu olduğunu belirten Ola Kurucu Ortağı ve CEO’su Bhavish Aggarwal ise, “Ola, bir milyar insan için yenilikçi ve en gelişmiş mobilite çözümleri oluşturmaya devam ederken, Hyundai ile kurulan ortaklıktan dolayı çok heyecanlıyız. Birlikte, tüketicilerimize sunduğumuz ürün yelpazemizi sürekli genişletecek, yeni nesil mobilite çözümlerimizi pazara sunacağız. Bu ortaklık aynı zamanda platformumuzdaki sürücü ortaklarımıza da önemli ölçüde fayda sağlayacak. Gelecekte, milyonlarca kişiye kazanç sağlayacak araçlar ve çözümler üretmemizi mümkün kılacak” açıklamasında bulundu.

SoftBank Otonom Araçlar için 2,2 Milyar Dolar Yatırım Yaptı