Geçtiğimiz yılı 37 milyar TL’lik işlem hacmiyle kapatan Netahsilat, 2021 yılı ilk 6 ayını yine rekor bir tahsilat hacmine ulaşarak 26 milyar TL işlem hacmiyle tamamladı.

Eçözüm Bilgi Teknoloji’lerinin online tahsilat sistemi “Netahsilat” ekosistemi üzerinden 2021 yılının ilk 6 ayında 3,94 Milyon adet işlem ve 26 Milyar TL tahsilat gerçekleşti. Türkiye’de 1950’den fazla ana firma ve yaklaşık 400 bin bayinin kullandığı, firmaların bayilerinden, alt bayilerinden, ve müşterilerinden tahsilatlarının “online” olarak kredi ve banka kartıyla güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan Netahsilat, güvenli ödeme altyapısı sayesinde firmaların nakit akışlarını düzenliyor.

 

 

2021 yılı ilk 6 aylık dönemde ulaşılan 26 Milyar TL işlem hacmiyle önceki yıl aynı döneme göre %82,7 büyüme sağlandı. Yine Netahsilat ekosisteminde gerçekleşen işlem adeti ise %26,8’lik bir büyüme ile 3,94 Milyon seviyesine yükseldiğini görüyoruz. İşlem adedi ile tahsilat hacminin yükseliş oran farkı ise, sepet bazında tahsilat rakamlarının yükseldiğini ve sisteme olan güvenin arttığının altını çiziyor. Açıklanan verilere göre 2020 yılı ilk 6 aylık dönemde sepet ortalaması 4574 TL iken, %44 artışla 2021 yılında 6.587 TL’ye ulaştı.

 

Online tahsilatı en çok tercih eden sektörlerin başında yine Otomotiv sektörü geldi. 6 aylık dönemde otomotiv sektöründeki firmalar tarafından toplamda 5,10 Milyar TL işlem gerçekleşti. Bu tutar ile Otomotiv sektörü önceki yıl aynı döneme göre %55 büyüme kaydetti. Otomotiv sektörünü sırayla Yapı Malzemeleri, Orman Ürünleri ve Tarım sektörleri takip etti. Tekstil sektörü ise önceki yıla göre tahsilat hacmini %199 artırdı ve Netahsilat Ekosisteminde en çok tahsilat yapılan ilk 10 sektör arasında yerini aldı.

İlk 6 aylık dönemde yapılan tahsilat işlemlerinin % 33,13’ü tek çekim, % 66,87’si ise taksitle gerçekleşti. Bununla birlikte kullanılan cihaz türüne baktığımızda ise, masaüstü aracılığıyla gerçekleştirilen ödemelerin yüzde 75,69 ile ilk sırada olduğunu görüyoruz. Web aracılığıyla gerçekleştirilen ödemeleri yüzde 23.42 ile mobil cihazlardan yapılan ödemeler takip ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Refik Sarıtepe Eçözüm’ün sunduğu hizmetlerin temelinde farklı bankaların sağlamış olduğu dijital bankacılık hizmetlerinin tek bir çatı altında buluşturması ve bu hizmetleri kendi eklediği katma değerli özellikler ve servisler ile zenginleştirerek müşterilerine sunması bulmakta. Bu açıdan baktığımızda bizim hizmetlerimiz bankaların ve hatta bankalarla sınırlı kalmayarak ödeme kuruluşlarının önünde yer alan bir ürün modelini içeriyor. Bizim sunduğumuz ürünler ile firmalar banka bağımsız olarak istedikleri banka ve ödeme kuruluşuyla çalışabilmekteler ve bu durum müşterileriniz açısından çok büyük bir esneklik. Dolayısıyla bu misyonumuzu önümüzdeki dönemde de devam ettirmek istiyoruz. Bu bağlamda Eçözüm olarak kendimizi Türkiye’nin ezber bozan, yeni nesil kurumsal dijital bankacılık ve finans platformu olarak tanımlıyoruz.

2020 yılında Türkiye geneli yapılan online tahsilatların %15’ini Netahsilat sistemimiz üzerinden gerçekleşmişti ve 37 Milyar TL’lik rekor bir işlem hacmine ulaşmıştık. 2021 yılında Online Tahsilat ekosistemimizi kullanan firma sayısını 1950’nin üzerine çıkardık. Türkiye geneli 400 binden fazla noktada sistemimiz kullanılıyor. 2021 hedefimiz olan 55 Milyar TL işlem hacmine emin adımlarla ilerliyoruz.

2021 yılı ilk 6 aylık dönemde 26 Milyar TL işlem hacmine ulaştık ve bu rakamla önceki yıl aynı döneme göre %82,7’lik bir büyüme ivmesi yakalamış olduk.dedi.

 

Netahsilat Hakkında: 

Eçözüm Bilgi Teknolojileri A.Ş. Online Tahsilat ürünü olan Netahsilat güvenli sanal pos altyapısı, 3D Secure uyumlu, uluslararası PCI DSS Level 1 güvenlik sertifikasına ve standartlarına sahip, dövizli ve çok dilli çalışabilen online tahsilat sistemidir. Netahsilat bayilerden, tüketicilerden, abonelerden, müşterilerinden web ve mobil uygulama üzerinden hem taksitli hem tek çekim kredi kartı tahsilatı yapabilmekte. Netahsilat sistemleriyle TL’nin yanı sıra USD, EURO, GBP, SAR ve benzeri döviz cinsleriyle de tahsilat yapılabilmekte, istenirse sistem çok dilli de çalışabilmektedir. Bütün ERP ve muhasebe programlarıyla kolayca entegre edilebilmekte ve tahsilatlar otomatik olarak muhasebeye aktarılabilmektedir. Bu entegrasyon üst düzey iş gücü ve zaman tasarrufu sağlamaktadır. Netahsilat Online Tahsilat sistemi birçok ulusal ve uluslararası firmanın da aralarında bulunduğu 1.950’den fazla işletme ve 400 bin alt bayiye hizmet vermektedir.