Finans dünyasına yönelik geliştirdiği platformları, yapay zekâ ve blok zinciri çalışmaları ile dijital dönüşüme öncülük eden Enqura, PSM AWARDS’ta “Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi” kategorisinde Altın ödüle layık görüldü.

Ödül organizasyonu, finans ve teknoloji sektörünün gelişmesini hedefleyen, yenilikçi ürünle hizmetleri geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla 2018 yılından bu yana düzenleniyor. Enqura’nın tüketicilerin hayatını kolaylaştıran teknoloji odaklı EnQualify Dijital Doğrulama ve Video Bankacılık platformu, ürünün yenilikçi yönü, stratejisi ve uygulanan yöntemler gibi kriterlere göre değerlendirilerek ödülü almaya hak kazandı.

Biyometrik kimlik doğrulama ile kurumsal güvenli mesajlaşma uygulamaları EnQualify Video Banking platformunda birleştirildi. Kullanıcılara güvenli ve hızlı dijital doğrulama ve video bankacılık imkânı sunun platform, finansal kuruluşlar için süreçleri dijitalleştirerek uzaktan hizmeti kolaylaştırıyor. Her türlü belgenin güvenli bir kanal üzerinden paylaşılmasına imkân tanıyan esnek yapısıyla, müşterinin özel anahtar onayı ile de güvenliği üst seviyede sağlıyor.  Finans sektörü EnQualify Video Banking uygulaması sayesinde biyometrik kimlik doğrulama yaptığı müşteri ile chat ve/veya görüntülü görüşme aracılığı ile hizmet verebiliyor. Güvenli kayıt sistemi sayesinde müşteri talimatları doğrultusunda finansal kuruluşun aksiyonları anında gerçekleştiriliyor. Görüntülü görüşme altyapısıyla finansal hizmetlerin sıcak müşteri ilişkisi devam ederken, platform yazılı iletişim kolaylığı ile de öne plana çıkıyor.

 

“3 yıl üst üste kazananlar listesindeyiz”

PSM Ödülleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Enqura CEO’su Metin Karabiber, Dijital Doğrulama ve Video Bankacılık platformunun bankacılık işlemlerinin süresini ciddi ölçüde kısaltarak kuruluşlara da maliyet avantajı sağladığını belirterek şunları söyledi; “Bankacılığının önemli bir parçası olan dijitalleşme ve yapay zekanın önümüzdeki yıllarda operasyonlara çok daha derinlemesine nüfuz edeceği bilinciyle bu platformu geliştirdik. Ar-Ge çalışmalarına bu yıl başlanmış ve geliştirilmiş olmasına rağmen ürünümüz finansal kuruluşlar tarafından yoğun talep görüyor. Enqura olarak 2022 yılında odağımız tamamen finansal teknolojiler olacak ve EnQualify en gözde ürün olacak gözüküyor. Ödeme sistemlerinin Oscar’ları olarak da bilinen, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen PSM AWARDS’ta 3 yıl üst üste ödül kazanmış olmaktan, emeklerimizin ödülle taçlandırılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da birçok şirketi geride bırakarak ipi göğüslemek gurur verici. Başarı iyi ekip olmaktan ve çok çalışmaktan geçiyor tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.