PSM AWARDS’ta “Yılın Teknoloji Sağlayıcısı” kategorisinde Procenne’in ProCrypt HSM ürünü ‘Altın’ ödülün sahibi oldu.

2021 yılı ödeme teknolojilerinde bankaların ve FinTek şirketlerinin dijital hizmetler alanında kıyasıya rekabet ettiği bir yıl olurken, dijital güvenlik alanındaki ürünü ile yılın teknoloji sağlayıcısı ise Procenne seçildi. Geçtiğimiz yılın ekim ayında lansmanı yapılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli ürünü Pro   Crypt HSM ödeme sistemleri sektörlerinde büyük önem taşıyan PCI HSM v3.0 sertifikasını da alarak artık finans sektörü için de hazır olduğunu duyurmuştu. PSM AWARDS 2021’de Altın ödüle layık görülen Procenne ProCrypt HSM, finans dünyasının otoritelerinden oluşan jüri tarafından da onanmış oldu.

Procenne, ProCrypt HSM; bankacılık işlemleri, dijital dönüşüm projeleri ve genel veri koruma alanında yüksek seviyede güvenlik ve performans sunan bir donanımsal güvenlik modülüdür. ProCrypt HSM; şifreleme, şifre çözme, kimlik doğrulama, anahtar yönetimi gibi kriptografik işlemlerin yüksek performansla ve güvenli şekilde donanımsal olarak gerçekleşmesine olanak sağlar. Finanstan, eğitime, sağlıktan perakendeye kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Kompakt yapısı ve ölçeklenebilir mimarisi sayesinde her büyüklükteki işletmeye uygundur. Sade, kararlı ve güvenli bir çözüm olan ProCrypt HSM, yaygın olarak kullanılan programlama arayüzleri (API – Application Programming Interface) desteğiyle platformdan bağımsız entegrasyona da imkân tanır.

 

“Birçok şirketi geride bırakarak ipi göğüsledik”

PSM AWARDS ile ilişkin değerlendirmede bulunan Procenne CEO’su Resul Yeşilyurt, ProCrypt HSM ailesi ile tek platform üzerinde hem genel amaçlı hem de ödeme sistemlerine yönelik tüm ihtiyaçları karşılayabildiklerini belirterek, şunları söyledi; “Salgın pek çok noktada dijital güvenlik ihtiyaçlarını daha da gözler önüne serdi. Uzaktan çalışma döneminde dahi ekiplerimizle bir an bile motivasyonumuzu kaybetmeden titiz, kararlı ve azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. PCI sertifikasını almamız da yeni dönemin ön sözü bizim için. Bugün yüksek performansla işlem yapma kapasitesine sahip yeni nesil HSM’imizle birçok sektöre hizmet sunuyoruz. Ürünümüzü “Altın PSM” ile de taçlandırdık. Geçen yıla göre başvuru sayısında yüzde 55 artışla bu yıl yeni bir rekora koşan ödül programında, yılların köklü şirketlerinin ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden FinTek’lerin arasından sıyrılarak öne çıkmış olmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Ar-Ge çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde kendi teknolojimizle ürettiğimiz ürünlerimizle Procenne markasını daha sık duyacaksınız.