BİTAY Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz’ın 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentileri Fintechtime Kış 2022 Ocak & Şubat sayısında yer aldı.

BİTAY Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz’ın 2021 yılı sektör değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentilerini aşağıda bulabilirsiniz. 

2021 yılı Bitay olarak müşterilerimize kripto varlıklara yönelik yatırımlarını hızlı ve kolayca gerçekleştirip yönetebilecekleri teknoloji ürünleri sunma vizyonumuzla büyümemizi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Bu yıl globalde büyüme vizyonumuzla Estonya, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan pazarlarındaki yatırımlarımızla Türkiye’nin ilk global borsası olmayı başardık.

2021 yılında müşterilerimizin beklentisini karşılayacak, onların ihtiyaçları ile sektördeki yenilikleri buluşturmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürdük. Daha geniş kitlelere ulaşmada ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesi ile fark yaratmayı temel stratejimiz olarak benimsedik. Müşteri memnuniyetini odağımızda tutarak hem kanal hem de ürün çeşitliliğimiz ile hızlı ve kesintisiz hizmet sunmayı sürdürdük.

Üstün teknoloji altyapımızı her geçen gün büyüyen müşteri portföyümüze en iyi şekilde hizmet verecek şekilde yenileyerek daha da güçlendirdik.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ında geliştirdiğimiz, AR-GE vasfı kazanmış, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından resmi onay almış olan Blockchain projemiz ile Türkiye’de ilk defa kripto varlıklarla ödeme sistemi sunmaya başladık.

 

2022 Beklenti ve Hedefleri

Türkiye’de ilk niteliğinde, dünyadaki kripto para borsaları içinde ise sayılı olarak yer alan Bitay coin ve NFT Platformu gibi güçlü ve sektörde fark yaratacak projelerimizin lansmanlarını 2022’nin hemen başında yapmayı planlıyoruz. Özellikle NFT Platform projemiz ile müşterilerimize alternatif bir ürün sunarak hem kripto paralara bir alternatif yaratmayı hem de pazarı bu alanda da büyütmeyi hedefliyoruz. Yine, NFT Platformu için hazırlayacağımız eğitim içerikleri ile müşterilerimizi bu konuda bilgilendirmenin yine bu pazarın gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. %100 Türk sermayeli bir firma olarak hem Türkiye’de hem de globalde en kaliteli şekilde hizmet sağlama hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Müşterilerimizin özellikle blockchain dünyasındaki yeni teknoloji ve ürünler hakkındaki bilgi taleplerini karşılamak için kurduğumuz Bitay Akademi’yi 2022 yılında daha da geliştireceğiz. Güçlü eğitim içeriklerimizle blockchain ve kripto dünyasına yeni giren kullanıcılara sektördeki en geniş bilgi kaynağını bu platform üzerinden sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını net olarak anlayıp bu doğrultuda ürün ve hizmetler geliştirmek bizim temel önceliğimiz olmaya devam edecek. Hem mevcut hem de yeni çıkacak ürünlerimizin planlamalarını da bu doğrultuda yaptık.

 

2022 yılının kripto varlık piyasalarının pazarın sağlıklı büyümesini destekleyecek düzenlemelerle güçlenmeye devam edeceği, bu alanda bilinçlenme ve yeni teknolojilerin avantajları konusundaki farkındalık seviyesinin daha da artacağı, hepimiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyorum.