Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. Genel Müdürü Ayşegül Güvenç, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı.  

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. Genel Müdürü Ayşegül Güvenç’in, Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

2022 yılında yapılan TOBB Ödül töreninde Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında 59. Sırada yer aldık. Bu başarının haklı gururunu yaşayarak 2023 yılında yapılacak olan TOBB ödül töreninde ilk 20 kuruluşun arasında yer almayı hedeflemekteyiz.

Elekse olarak müşteri profilimizi iyi analiz edip müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda ürünlerimize yeni özellikler ekledik ve markalarımızı güçlendirdik. 2022 yılında pandeminin etkisinin azalması ile birlikte fiziksel mağazalarda hizmetine devam eden işletmelerimiz için CepPos uygulama ara yüzümüzü yeniledik ve AndroidPos ürünümüzü geliştirdik.

2022 yılında %300 büyüme oranı ile Esnek Pos ürünümüzün kullanımında hızlı bir artış yakaladık. Bir işletmenin tüm kartlı ödeme ihtiyacını karşılayan EsnekPos markamız 2023 yılına damgasını vurarak aynı hızda büyümeye devam edecek.

Yetkili Vezne markamız altında Türkiye’nin her yerinde bulunan temsilcilerimiz aracılığı ile müşterilerimize fatura ödeme, IBAN’a ve Debit/Kredi Kartına para transferi, yurt dışı para transferi hizmetlerini sunuyoruz.

2022 yılında temsilcilerimiz aracılığı ile sunduğumuz yurt dışı para havalesine yoğunluk vererek işlem hacmimizi artırdık.

Yetkili Vezne markamız ile yapmış olduğumuz işlem hacminde %180’lik bir büyüme sağladık. Yurt dışında faaliyette bulunan farklı ödeme kuruluşları ile anlaşmalar yaptık.

2023 yılında para havalesine aracılık ettiğimiz ülke sayısını artıracağız ve dijital ürünlerimize de yurt dışı para havalesi hizmetimizi ekleyeceğiz.

Son yıllarda tüketiciler arasında nakit kullanımının azalması ve tüketicilerin dijital ödeme ürünlerine yönelmesi ile birlikte dijital ödeme yöntemlerinin kullanım oranlarında çok büyük bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Tüketici alışkanlıkları analizinin çok önemli olduğu dijital dünyada önümüzdeki yıllarda büyük veri işlemenin daha da önemli hale geleceğini biliyoruz. Bu sebeple Elekse olarak 2022 yılında teknoloji yatırımlarımızı artırdık.

Elekse olarak kurulduğumuz andan bugüne tüm ürün ve hizmetlerimizi kendi bünyemizde in-house olarak geliştiriyoruz. Bugüne kadar ki tüm bilgi birikimimizi birleştirerek 2021 yılında geliştirmiş olduğumuz Hoppa superApp ürünümüzü 2022 yılında müşterilerimizle buluşturduk.

7/24 para transferi, fatura ödemeleri, oyun pin satışları, gift kart satışları, QR ile ödeme, adım nakit ile yürüdükçe para kazanma özelliklerinin yanı sıra 40 binden fazla noktada yapılan harcamalarda müşterilere nakit iade (Cashback) veren Hoppa superApp’e 2023 yılında yurt dışı para transferini ve ön ödemeli kartla alışveriş özelliğini eklemeyi planlıyoruz.

Bahsettiğimiz tüm bu özellikler bireysel/kurumsal müşterilerimizin yeni gözdesi olacaktır.

Elektronik Para Lisansımızın 2023 yılında yayınlanmasını bekliyoruz. Lisansımızın yayınlanması akabinde ise ön ödemeli kart dünyasında global bir oyuncu olacağımıza inancımız tamdır. 2023 yılında toplam işlem hacmimizi 20 milyarın üzerinde olmasını öngörmekteyiz.

ELEKSE olarak birçok yeni projeyi hayata geçirmeyi planladığımız 2023 yılını geçmiş yıllara göre çok daha heyecanlı olarak karşılamaya hazırız. Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları açısından ise çok daha verimli olmasını temenni ederiz.