Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı.  

Mükellef Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli’nin, Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

2022 yılı tüm dünya için oldukça zorlu geçse de böylesine çalkantılı bir dönemde odaklanmamız gereken noktaları bularak bunu fırsata çevirebildik. Dünya geneline yayılan ve derin ekonomik sorunların olduğu bir yılda büyümemizi devam ettirdiğimiz için mutluyuz.

Regülasyon başlıkları uluslararası ticaret yapmak isteyen herkesi güvenilir bir partner ile çalışma konusuna zorluyor. Bunun ana sebebi ticaret sahibi tarafların masasında cevap bekleyen çok fazla sorunun olması. Bizler tam da bu noktada 100’den fazla ülkeden dijital kanallarımıza gelen binlerce müşteri adayımızı bilmedikleri ülkelerde, bilmedikleri kurallara uyumlu hale getiriyoruz. Regülasyonların yaygınlaştığı global arenada küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin güvendiği bir partner olmamızın yanında büyük ölçekli şirketlerin de dikkatini çekmeye başladığımızı görmek bizi gururlandırıyor. Bugün Amerika, İngiltere, Türkiye başta olmak üzere güçlü Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşundan, vergi süreçlerine kadar tüm müşterilerimize uçtan uca hizmet veriyor ve ticaret yapmak istedikleri ülkelerde onları regülasyon teknolojimiz ile destekliyoruz.

Bugün dünya genelinde 6 binden fazla aktif müşterimiz var. Yurtdışında odaklandığımız pazarlardaki müşteri sayımız 1000’e yaklaştı. Artık Amerika ve İngiltere’de müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürün ve servisleri kendi ekiplerimizle sunuyoruz. Şirket kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Amerika, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinde müşterilerimizin tüm regülasyon uyumluluğunu gerçekleştiriyoruz. Onlara atadığımız ön muhasebe uzmanlarıyla vergiye dayalı ürün servisi sunuyoruz. Kullanıcılarımızın ticaretleri devam ederken bulundukları ülkelerde vergi beyanı konularını da bizler çözüyoruz. Tüm bu süreçlerini uçtan uca teknolojik ürünümüz üzerinde yöneten müşterilerimizi de regülasyon ekiplerimiz ile sürekli olarak destekliyoruz. Geçen yıla göre gelirlerimizde 3 kat, ekip sayımızda 2 kat büyüdük. Almanya ve hemen ardından Hollanda gibi önemli global pazarlara giriş yaptık. Bu kapsamda 2022 yılında 96 ülkeden üye elde ettik. Kurulduğumuz günden bugüne 12 binin üzerinde şirketin kuruluşunu gerçekleştirdik. Birbirinden değerli yatırımcılardan 20 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım alarak yılı başarılı bir şekilde geçirdik. Bu başarılı tablo elbette 2023 yılı için beni ve ekibimi daha da motive ediyor.

2023 hedeflerimiz büyük. 2023 yılı, ticaretini Amerika ve İngiltere’ye kaydırmak isteyen herkesin, Workhy markasını daha fazla duyacağı bir yıl olacak. Global arenada 2 binin üzerinde yeni müşteriye ürün ve teknoloji servislerimizi sunacağız. Hedefimiz olan 2 bin yeni global müşteri ile gelirlerimizin yüzde 60’ını döviz elde edeceğimiz stratejik bir plana sahibiz. Dünyanın birçok ülkesinde “Workhy” iş ortakları olacak ve kuracağımız bu güçlü iş ortaklıklarımız, ürün ve servislerimizi kendi yerel dillerinde ülkelerindeki potansiyel müşteri adaylarımıza sunmalarını sağlayacak. Bu modelle bugün Türkiye’den dünyanın 5 ayrı ülkesine yazdığımız hikâye, bizim yazılımcılarımız, satış ve operasyonel ekiplerimiz ile inanıyorum ki birçok ülkeye dalga dalga yansıyacak ve “Regülasyon Teknolojisi” üreten bir şirkete güçlü bir şekilde dönüşecek.

‘Workhy’ globalde bulunduğu pazarlarda regülasyon teknolojisi üreten güçlü bir oyuncu haline gelirken Türkiye pazarında da büyümemizi ‘Mükellef’ markamızla hız kesmeden devam ettireceğiz. Mükellef ile Türkiye’de sunacağımız yeni ürün ve servisler, KOBİ’lerle olan ilişkilerimizi geliştirecek ve daha da güçlendirecek.