Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı.  

Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk’ünFintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz.  

2023’e sayılı günler kala Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girecek olmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu özel yılda Paynet olarak yenilikçi çözümlerimizle sektörümüze yön vermeye devam edeceğiz. Ödeme sistemleri teknolojilerinde gelecek 10 yılda dijital dönüşüm daha da hızlanacak. Nakdin ortadan kalkacağı bir geleceğe doğru ilerlerken kart plastiğinin ve POS makinelerinin da ortadan kalkacağı bir gelecek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2023 ve sonrasındaki dönemde de ödemeler pazarında çok kanallı yaklaşımı destekleyecek yeni çözümler, yeni yatırımlar ve yeni iş birlikleriyle büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz.

Paynet olarak 2022’yi geride bırakırken aslında biz de 22’nci yılımızı geride bırakıyoruz.  20 yılı aşkın sektör tecrübesine sahip bir şirket olarak, ödeme sistemleri konusunda Türkiye’nin öncü şirketleri arasında yer alıyoruz. Bugün farklı sektörlerde faaliyet gösteren 30.000’den fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştirmeye devam ediyoruz. Sanal POS, Link, QR kod ve PayPOS ile temassız ödeme alma, kredi ile ödeme alma, kart saklama, düzenli ödeme gibi yenilikçi ve güvenilir çözümlerimizle üye iş yerlerinin ödeme akışını kolaylıkla, yer ve zaman sınırlaması olmadan yönetmelerini sağlıyoruz.

2022 yılında da odak noktamız; farklı ölçeklerdeki kurumsal firmaların müşterilerine satışlarında ödemelerini alma ve buna bağlı nakit akışı yönetimlerini ek bir yatırım maliyetine katlanmadan yalnızca tek bir anlaşmayla aynı platform üzerinden dijitalleştirmek oldu. Çözüm ve teknolojilerimizle tüketicilere ödemelerini hızlı, kesintisiz, konforlu ve güvenli bir şekilde tamamlama ayrıcalığını sunarken, işletmelere de enerjilerini tahsilata değil büyümeye harcamaları için destek olmaya devam ettik.

2022’de açık bankacılık, TR karekod, FAST, IBAN, servis modeli bankacılığı ve dijital bankacılık gibi birçok alanda düzenlemeler yapıldı. Açık bankacılık hizmetlerimizle Paynet olarak işletmelerin yanında yer aldık. Paynet Açık Bankacılık Hizmeti işletmelerin farklı bankalardaki tüm hesaplarının tek ekrandan yönetilmesini sağlıyor. Birden çok bankayla çalışan işletmeler, sisteme entegre tüm bankalardaki hesaplarına tek tek giriş yapmaya gerek kalmadan tüm hesaplarını tek bir ekranda görüntüleyebiliyor. Paynet olarak üye iş yerlerinin tüm finansal işlemlerini dijital ortama taşıyor, işletmelerin ihtiyacına özel uçtan uca çözümler sunuyoruz.

ERP, CRM ve B2B sistemlerine entegrasyonda da güçlü bir bilgi birikimi ve deneyimimiz var. Rakiplerden özellikle bu alanda ayrılıyoruz. Her bir müşteri bizim için önemli bir proje. Müşterilerimizin süreçlerini detaylı bir şekilde analiz edip en uygun ürünlerimizi “tak çalıştır“ mantığı ile entegre ediyoruz. Paynet’in tüm ürünlerini, güçlü ve esnek API servislerimiz ile şirketlerin ihtiyaçlarına göre uyarlayıp üye iş yerlerimize sunabiliyor, kendi kurumsal site veya uygulamalarına entegre edebiliyoruz.

2022 yılına yüzde 100 büyüme hedefiyle girmiştik. Bu yıl, dijital ve temassız ödeme çözümlerinin operasyonel ve maliyet açısından yarattığı avantajlar, daha çok şirket tarafından benimsendi. İlk 6 ayda sektör, beklediğimiz gibi çok hızlı büyüdü. Paynet de bu büyümeden payını aldı. 2022’yi Paynet olarak yüzde 100 büyüme hedefimizin de üzerine çıkarak kapatacağız.

İş ortaklarımızın, tüm paydaşlarımızın ve FintechTime okurlarının yeni yılını kutlar, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında başarı, sağlık ve esenlik dilerim. Biz de Paynet ailesi olarak 100’üncü yıla yakışır başarıların peşinde koşmaya devam edeceğiz ve 2023’e izimizi bırakmak için elimizden geleni yapacağız.