Secure Future Bilgi Teknolojileri Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dilek Süer ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde Fintechtime Mart 2023 sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportaj yayında.

Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle daha da önemli hale gelen #8Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için sektörümüzün kadın liderlerinin duygu ve düşüncelerini bir araya getirdiğimiz özel dosya konusu ile sizleri buluşturuyoruz. 

Secure Future Bilgi Teknolojileri Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dilek Süer ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde Fintechtime Mart 2023 sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

 

Kadınların daha az bulunduğu siber güvenlik sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Uzun yıllar It sektöründe sistem entegratörü bacağında satış ve pazarlama alanında çalıştım.  Sistem tarafında çalışırken güvenlik tarafında da projeler üzerinde çalışma fırsatı buldum. Secure Future kuruluş amacının bu olmasından dolayı siber güvenlik sektörüyle yollarım bu vizyonda birleşti. Kurulduğumuz ilk günden itibaren, ileri seviyede uzman mühendis ekibi ile birlikte sunduğu yenilikçi çözümlerle siber güvenlik sektörüne yön vermeye devam etmekteyiz. İlk günden bugüne baktığımda sektörün genişlemesi, kat ettiğimiz yollar, büyüme hızımız, iyi ki de bu sektörde bu yolu seçtim diyorum.

 

Ekosistem ile kesişen kariyer öykünüzü sizden dinleyebilir miyiz?

Anadolu üniversitesi Turizm ve Otel işletmecilik bölümü mezunuyum. Yaklaşık 8 yıl turizm sektöründe yöneticilik yaptım.  Turizm sektöründe uzun yıllar satış üzerine kurumsal firmalarda çalışırken It sektöründe çalışan arkadaş çevrem vasıta ile kendimi bu sektörde buldum. Yaklaşık 10 sene Ngn firmasında satış departmanında satış direktörlüğü pozisyonunda çalıştım. Daha sonrasında Artı ve Artı firmasında satış ve pazarlama direktörü olarak görev aldım. Şu anda da Secure Future firmasında satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı ve şirket ortağı olarak kariyer yolculuğuma devam ediyorum.

 

Şirketinizin kadın çalışan ve yöneticilere bakışı nasıl? Oran veya rakam paylaşırsanız sevinirim. 

Secure Future olarak bizler kadın istihdamına çok önem veren bir firmayız. Sektörümüz gereği kadın çalışan bulmak gerçekten çok zor ama iş görüşmelerimizde işe alımlarımızda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaparak firmamızın dengesinde kadınlara büyük oranda yer veriyoruz. Kurulduğumuz yıldan itibaren kadın sayımızı gün be gün artırarak bugüne geldiğimize %30 kadın çalışana sahip bir firma haline geldik. Gelecek yıllarda da bu oranı artırmaya yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bizler firmamızın vizyonunda eşitlikçi ve adaletçi olmayı esas alarak bu yola çıktık. Öğrenmeye açık, inancı ve isteği olan her kadına biz de elimizde gereken desteği vermeye hazırız.

 

 

Kadınlara yönelik beklentiler hem iş hem de sosyal yaşamda oldukça yüksek, teşvik ise yok denecek kadar az. Bu konuda neler yapılabilir?

Bu konu günümüzün en büyük problemi olduğunu düşünüyorum. Hem iş hem sosyal hayatta kadınlara ayrılan sorumluluklar çok fazla ve her iki noktada da kadınlardan başarılı olunması beklenmekte .20 yıldır hem çalışan bir kadın hem de anne olarak hayatın dengesini kurmak için verdiğim emekleri göz önünde bulunduracak olursam sektördeki iş verenlerin farkındalığının artması ve teşvik fonlarının yaratılmasının biz kadınlar için büyük bir önem arz ettiğini söyleyebilirim. Firmaların kadınlara yönelik destekleyici imkanların sağlanmasında annelere özel kreş desteği, part-time çalışma olanağı, doğum sonrası kısa veya uzun dönem ücretsiz izin uygulamaların desteklenmesi, çocuk bakımı için kolaylıklar sağlanması, kariyerine ara veren kadınların iş hayatına uyum sağlayabilmeleri için destek verilmelidir.  

 

Sektörde çalışmak isteyen kadınlar nasıl bir yol izlemeli, kendilerine neler önerirsiniz? 

Her şeyden önce enerjilerini hangi amaç için kullanmak istediklerine karar verip hedeflerinin peşinden gitmelerini öneririm. Sorumluluk almaktan çekinmemeleri, network kurmaları, tecrübeli mentorlarla çalışarak öğrenmeye ve gelişmeye açık olmaları, ayrıca kendilerine zaman ayırmaları çok önemli. Siber güvenlik sektöründe çalışmak isteyenler için güncel kalabilmek, bilgi birikimini her dönemin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede tutabilmek son derece önemli. Yolun her adımında sizi destekleyecek birçok araç, grup ve kaynak var. Yalnız değilsiniz. İstediğimiz bu yolda kendimizden emin adımlarla yürüdüğümüz sürece aşılamayacak hiçbir engel kalmayacaktır.

 

Hem Dünya Kadınlar Günü hem de Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu özel yıl vesilesi ile duygularınızı öğrenebilir miyiz? 

Geçmişten bu yana baktığımda bu ülkenin bir kadını olarak bizimle büyük bir gurur duyuyorum. Büyük bir yol kat ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bizler kendimize değer verdikçe, sesimizi farkındalığımızı değerimizi ortaya koydukça hiçbir tabu bizlerin önünde duramaz. Kadınlığımızı, anneliğimizi, bedenimizi, girdiğimiz her kimliği bütünüyle kendimizi kabul ettikçe bu yolda beraber kalabildikçe daha da güçlenmeye, fark ettirmeye ve bizden daha da güçlü bir nesil yetiştirip yeşerteceğimize inanıyorum.