Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman ile Fintechtime Ekim sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportaj yayında.

Dünyanın dört bir yanındaki büyüme odaklı pazarlamacılara kullanıcı verilerini koruma, kampanya optimizasyonu ve ölçümlemesi çözümleri sunan lider mobil pazarlama ve analitik platformu Adjust’ın rapor sonuçlarını sık sık sizlerle paylaşıyoruz. Sektörümüz için de çok değerli olan mobil uygulama ekosistemini daha iyi anlamamıza, ölçümlememize yardımcı olan Adjust, kampanya dönemlerinde gelir artışı sağlayan optimizasyon ve çözümleri ile de öne çıkıyor.

Bu kapsamda Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman ile bir araya gelerek hem kampanya dönemleri hem de bu alanda katkı sunan çözümleri hakkında bilgi aldık.

 

2023 yılı sektörel olarak nasıl geçiyor? Adjust’a ve ürünlerinize olan ilgi nasıl?

2023 yılı, dijital dönüşümün daha da hız kazandığı bir yıl olarak karşımıza çıktı. Pandemi döneminde kazandığımız dijital alışkanlıkların etkisiyle, şirketler online varlıklarını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını artırıyorlar. Mobil uygulama ekosistemi de bu dönüşümden büyük bir pay alıyor ve biz de Adjust olarak bu alandaki lider firmalardan biri olarak sektöre yön veriyoruz.

IDFA sonrası dünyada, mobil pazarlama alanında stratejiler büyük ölçüde değişti. Reklamverenler artık kullanıcıların gizlilik beklentilerini daha fazla gözetmek durumunda ve bu da hedefleme stratejilerinde önemli değişikliklere yol açtı. 2023 yılına gelindiğinde, sektör bu değişime ciddi anlamda adapte olmuş durumda ve veri gizliliği öncelikli bir yaklaşım benimseniyor. Pek çok firma, alternatif çözümler arayışı içinde ve burada kreatif stratejiler ve Adjust gibi daha sofistike analitik araçlar devreye giriyor. Genel olarak bakıldığında, post-IDFA dünyası, daha şeffaf, kullanıcı odaklı ve yenilikçi bir mobil reklam ekosistemini beraberinde getiriyor.

2023 yılında, işletmelerin artan bir şekilde veriye dayalı kararlar almayı tercih ettiğini görüyoruz. Bu da Adjust ürünlerine olan ilgiyi ciddi anlamda artırmış durumda. Bizim analitik çözümlerimiz, reklam optimizasyonu ve uygulama içi analizler gibi konularda firmalara rehberlik edebiliyor, böylece onlar da kullanıcılarına daha iyi hizmet verebiliyorlar.

Özellikle ürünlerimizden biri olan “Adjust Automate” ve ‘’Pulse’’ büyük ilgi görüyor. Automate, pazarlama ekiplerinin zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlayarak, automatik optimizasyon araçlarıyla kampanya performanslarını artırmalarına yardımcı oluyor.

Adjust Pulse ise, markaların kullanıcılarıyla daha etkili ve kişiselleştirilmiş bir şekilde iletişim kurmalarını sağlayan bir ürün. Gerçek zamanlı veri analizi sayesinde, kullanıcı davranışlarındaki değişikliklere anında yanıt verme ve pazarlama stratejilerini dinamik bir şekilde ayarlama olanağı tanıyor. Kısacası, Pulse, markaların doğru kullanıcıya, doğru zamanda, doğru mesajı iletebilmesi için kritik bir araç diyebiliriz.

Son olarak, yukarıda da söylediğimiz gibi 2023 yılında güvenlik ve gizlilik konularının daha da ön plana çıktığına şahit oluyoruz. Adjust olarak biz de bu alanda önemli adımlar atıyor ve müşterilerimize daha güvenli, şeffaf ve kullanıcı odaklı çözümler sunuyoruz. İlerleyen dönemlerde sektördeki gelişmelere paralel olarak ürün yelpazemizi daha da genişleterek, müşterilerimize en yenilikçi çözümleri sunmaya devam edeceğiz.

Kampanyalar özelinde 2023 yılı nasıl bir takvim izledi? Yılın nasıl kapanmasını bekliyorsunuz? Şimdiye dek gerçekleşen kampanyalarda öne çıkanlar hangileri oldu?

2023 yılı, sektörde birçok yeniliğin yaşandığı ve rekabetin daha da kızıştığı bir yıl oldu. İlk yarıda, pek çok marka dijitalleşmeye ağırlık verdi ve bu bağlamda bir dizi başarılı kampanya hayata geçirildi. Özellikle kişiselleştirilmiş pazarlama mesajlarının ve dinamik içerik stratejilerinin öne çıktığını söyleyebilirim.

Yılın üçüncü çeyreğinde ise, şirketlerin çoğu gelişmiş analitik araçları kullanarak kullanıcı davranışlarını daha iyi anlamaya ve segmente yönelik özelleştirilmiş kampanyalar oluşturmaya odaklandılar. 2023 yılında, birçok marka dijital alanda dikkat çekici işler yarattı. Bu bağlamda, Nescafé 3in1’in mobil uygulamasının başarısını da özellikle vurgulamak isterim. Nescafé, kullanıcılarına özgün bir deneyim sunmak için AR (Artırılmış Gerçeklik) teknolojisini etkin bir şekilde kullanmış. Bu sayede, kullanıcılarına sadece bir ürün değil, aynı zamanda bir deneyim sunarak, marka bağlılığını artırma yönünde önemli bir adım attı. Bu örnek, bize dijitalleşmenin sadece satışlar üzerinde değil, marka algısı üzerinde de derin bir etkisi olduğunu gösterdi ve sektör için ilham verici bir case oluşturdu.

Yılın kapanmasına yaklaşırken, sektörde birçok şirket Black Friday, Cyber Monday gibi önemli alışveriş günlerine ve yıl sonu kampanyalarına odaklanmış durumda. Yılın kapanışında, markaların yaratıcı ve kullanıcı odaklı kampanyalarla pazar paylarını artırma peşinde olduklarını görebiliriz.

Genel olarak bakıldığında, 2023 yılında kampanyalar daha kişiselleştirilmiş, dinamik ve sürdürülebilir bir yaklaşımla şekillendi ve bu trendin gelecek yıl da devam etmesini bekliyoruz.

 

Siber beşli dönemi nedir? Önerileriniz eşliğinde bu dönem için gelir fırsatları nasıl artırılabilir?

"2023 yılında, işletmelerin artan bir şekilde veriye dayalı kararlar almayı tercih ettiğini görüyoruz. Bu da Adjust ürünlerine olan ilgiyi artırıyor."

“2023 yılında, işletmelerin artan bir şekilde veriye dayalı kararlar almayı tercih ettiğini görüyoruz. Bu da Adjust ürünlerine olan ilgiyi artırıyor.”

 

Siber beşli dönem, ABD’de Şükran Günü’nden başlayıp Siber Pazartesi’ye kadar süren ve toplamda beş gün süren önemli bir alışveriş dönemini ifade ediyor. Bu dönem, tüketicilerin yoğun alışveriş yaptığı, dolayısıyla firmalar için büyük bir gelir fırsatı sunan bir zaman dilimi aslında. 

Burada markalar için gelir fırsatlarını artırmanın birkaç yolu var. İlk olarak, kullanıcı deneyimini optimize etmek kritik bir öneme sahip. Mobil uygulamanızın veya web sitenizin kullanıcı dostu, hızlı ve güvenli olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, kullanıcılara özel teklifler ve indirimler sunarak alışveriş yapmalarını teşvik edebilirsiniz.

Veri analizi de bu dönemde çok önemli. Kullanıcı davranışlarını analiz ederek, onlara özel ve kişiselleştirilmiş kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu, hem tüketicilerin alışveriş deneyimini iyileştirecek hem de satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.

Son olarak, bu dönemde öne çıkan bir diğer strateji de, tüketicilere özel alışveriş rehberleri sunmak ve ürün önerilerinde bulunmaktır. Bu, tüketicilerin karar verme sürecini kolaylaştıracak ve onları satın almaya yönlendirecektir.

Özetle, Siber beşli dönemde gelir fırsatlarını artırmak için kullanıcı deneyimini optimize etmek, veri analizi yapmak ve tüketicilere özel içerikler sunmak büyük önem taşıyor.

 

Mobil kampanyaların optimizasyon yönetimini kolaylaştıran çözümünüz Pulse’u Nisan ayında tanıtmıştınız. Pulse’ı kısaca sizden dinleyebilir miyiz? Pazarlamacılar için hangi avantajları sunuyorsunuz?

Adjust Pulse, pazarlamacıların kampanyalarını daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan otomatik bir araçtır. Günümüzde pazarlama dünyasında rekabet her geçen gün artarken, otomatikleştirme araçları pazarlamacıların iş yükünü önemli ölçüde hafifletiyor. Pulse, mevcut teknoloji altyapınıza sorunsuz bir şekilde entegre olacak şekilde tasarlandı, böylece tüm organizasyon boyunca birden fazla ekibe değer ve etki sunabilir.

Mobil pazarlamacıların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, önemli güncellemeleri tüm gürültü arasında kaçırma riskidir. Pulse, kullanıcılara önemli bilgilendirmeleri Slack veya e-posta yoluyla doğru kişilere ulaştırma özgürlüğü ve esnekliği sunar. Bu sayede, pazarlamacılar reklam bütçelerini ve kampanya performanslarını daha etkin bir şekilde optimize edebiliyorlar. Sonuç olarak, Adjust Pulse, pazarlamacılara zaman kazandırıyor ve onlara işlerine daha çok odaklanma fırsatı sunuyor, böylece daha azla daha fazlasını başarabilme gücünü ellerine veriyor. 

 

Pazarlamacılar yıl içinde aynı anda birden fazla kampanya yürütmek zorunda kalıyor. Yıl içerisinde öne çıkan kampanyalar hangileri oluyor? Kampanyaların yatırım getirisini artırmak ve e-ticaret satışlarını artırmak konusunda nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz?

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde e-ticaret ortamı, insanların mobil cihazlar aracılığıyla alışveriş yapma ve işletmelerle etkileşim kurma biçimlerini dönüştüren önemli değişimlere ve trendlere tanık oldu.

Mobil pazarlamacılar bundan sonra ne görmeyi bekleyebilir? 

Canlı yayın alışverişi sosyal ticareti ele geçirmeye devam edecek

Canlı yayın alışverişi özellikle Asya pazarında büyük bir popülerlik kazandı ve küresel sahneye doğru ilerliyor. Bu trend sosyal medya, video akışı ve e-ticaretin gücünü bir araya getirerek tüketicilerin canlı ürün tanıtımlarını izlemelerine, sunucularla etkileşime girmelerine ve gerçek zamanlı olarak alışveriş yapmalarına olanak tanıyor.

Canlı yayın alışverişi, dinamik ve ilgi çekici bir alışveriş deneyimi sunarak markaların ürünlerini sergilemesine, soruları yanıtlamasına ve satışları artırmak için aciliyet duygusu oluşturmasına olanak tanıyor. Etkileyici pazarlamanın yükselişi ve özgün ve etkileşimli deneyimlere yönelik artan taleple birlikte, canlı yayının tüketicilerin mobil cihazlar üzerinden alışveriş yapma biçiminde devrim yaratacağı kesin.

Yapay zeka (AI) pazarlamacılar tarafından kullanılacak

Meta, belirlediğiniz belirli bir etkinliğe bağlı olarak veya en iyi yatırım getirisini elde etmek için uygulamanızın reklamını otomatik olarak en alakalı kitleye ulaştıran ‘Advantage+ uygulama kampanyalarına’ zaten ev sahipliği yapıyor. Şimdi Meta, yapay zeka teklifini bir sonraki adıma taşıyor ve kısa süre önce reklamverenler için Yapay Zeka Sandbox’ının lansmanını duyurdu.

Yapay zeka destekli bu yeni araç seti, pazarlamacıların test etmesi için birden fazla metin versiyonu üreten bir metin oluşturucu, arka plan görüntüsü oluşturma ve Meta’nın reklam kanalı formatlarında yeniden boyutlandırma için görüntü çıkarma özelliklerini içeriyor.

CTV’de alışveriş yapılabilir reklamlar pazarlık dışı olacak

Birçok pazarlamacı, Connected TV’nin (CTV) yalnızca bir marka bilinirliği kanalı olduğu geçmişte yaşamaya devam ediyor. Ancak, lansmanından bu yana hızla güçlü bir performans kanalı haline geldi – rekabet avantajınızı korumak istiyorsanız yararlanmanız gereken bir kanal. İçerik izleyicileri geleneksel kablolu TV’den abonelik hizmeti akışına geçmeye devam ettikçe, gözlerin olduğu yerde reklam vermek kritik önem taşıyor. Alışveriş yapılabilir reklamlar şu anda mevcut olsa da, bu reklam biçimlerinin sayısı ve kullanımları önümüzdeki yıllarda hızla artacak gibi görünüyor.

Daha etkileşimli bir deneyim yaratmak için oynatılabilir reklamlar

Sürükleyici sanal gerçeklik reklam formatlarının yayınlandığını görmemiz için biraz daha zaman geçmesi gerekecek. Ancak iyi haber şu ki, oynanabilir reklamlarla şimdi ilgi çekici ve sürükleyici bir deneyim yaratmaya başlayabilirsiniz. Bu format artık yalnızca oyun uygulamaları için değil. Ve en iyi yanı? Bu reklamlar için beyin fırtınası yapmak üzere yapay zeka kullanımınızdan yararlanabilirsiniz. ChatGPT’nin bir otel uygulaması için hazırladığı bazı örneklere göz atın. Ya da belki bir yemek dağıtım uygulamasının tanıtımını yapıyorsunuzdur.

Gökyüzü sınırsız. Reklamlarınızı oyunlaştırmanın, reklam etkileşim oranlarınızı ve dönüşüm oranlarınızı artıracağından emin olabilirsiniz.

M-ticaret ortamı, yeni trendler ve teknolojiler sayesinde hızlı bir şekilde gelişmeye devam edecek.

Mobil uygulama geliştiricileri ve pazarlamacıların bu trendleri mümkün olduğunca çabuk benimsemeleri ve stratejilerine dahil etmeleri önemlidir. Bu şekilde satışlarınızı artırmaya devam edebilir ve uygulamanızı m-ticaret devriminin ön saflarında konumlandırabilirsiniz. 

 

Bir önceki sorumla ilgili olarak uygulamalı bir örnek tarif edebilir misiniz? Örneğin kampanyalar arasında heyecanla beklenen Black Friday için öngördüğünüz kritik metrikler neler? Gerçek zamanlı takip nasıl bir katkı sunuyor, verimi nasıl artırıyor?

Adjust Pulse, pazarlamacılara zaman kazandırıyor ve onlara işlerine daha çok odaklanma fırsatı sunuyor, böylece daha azla daha fazlasını başarabilme gücünü ellerine veriyor.

Adjust Pulse, pazarlamacılara zaman kazandırıyor ve onlara işlerine daha çok odaklanma fırsatı sunuyor, böylece daha azla daha fazlasını başarabilme gücünü ellerine veriyor.

 

Kasım ayı, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca alışverişçi ve perakendeci için heyecan yaratıyor. Geleneksel olarak bu heyecan, Şükran Günü’nün ertesi günü Amerika Birleşik Devletleri’nde tatil alışveriş sezonunun başlangıcına işaret eden Kara Cuma etrafında şekilleniyordu.

Zamanla perakendeciler bu etkinliğin potansiyelini fark etti ve çevrimiçi fırsatlar da sunmaya başladı. Siber Pazartesi doğdu. Bu dijital dönüşüm, uluslararası tüketicilerin de tasarruflardan yararlanmasını sağladı.

Kara Cuma ve Siber Pazartesi’nin yükselişi, Kasım ayını Amerika Birleşik Devletleri sınırlarının çok ötesine uzanan bir alışveriş fantezisi olarak işaretledi. Bu ay, inanılmaz uygulama içi indirimleri, mobil reklam fırsatları ve e-ticaret fırsatlarını kapmaya hazır kalabalıkları ile dünya çapında giderek daha fazla tanınır hale geldi.

Kara Cuma ve Siber Pazartesi’ye katılan en yüksek hacimli ülkelerden bazılarındaki e-ticaret uygulamalarının Adjust verilerini inceledik ve bu verileri ABD ve küresel ortalamalarla karşılaştırarak mobil pazarlama fırsatlarını belirledik.

Kasım ayında e-ticaret uygulaması kullanımında önde gelen ülkeler:

Kasım ayının mobil cihazlarda tüketici harcamalarının yoğunlaştığı bir nokta olarak artan önemi, artan sayıda katılımcı ülke tarafından da yansıtıldı. Geçen yılın e-ticaret uygulama verilerini incelerken, uygulama indirmelerinin Kasım ayı boyunca Kara Cuma promosyonlarına yüksek katılıma işaret ettiği ilk beş ülkeyi belirledik.

Not: 2022 yılında Kara Cuma’nın 25 Kasım’a, Siber Pazartesi’nin ise 28 Kasım’a denk geldiğini unutmayın.

Yüklemelere göre:

  • Meksika (21’inde günlük ortalamanın %55 üzerinde)
  • Yeni Zelanda (20’sinde günlük ortalamanın %39 üzerinde)
  • Almanya (20’sinde günlük ortalamanın %33 üzerinde)
  • Singapur (27’sinde günlük ortalamanın %30 üzerinde)
  • Birleşik Krallık (15’inde günlük ortalamanın %28 üzerinde)

Bu kurulum artışlarının tümü Amerika Birleşik Devletleri (+%18) ve küresel (+%12) zirvelerin üzerindeydi.

Seanslara göre:

  • Meksika (18’inde günlük ortalamanın %32 üzerinde)
  • Yeni Zelanda (21’inde günlük ortalamanın %27 üzerinde) ve Singapur (11’inde günlük ortalamanın %27 üzerinde)
  • Birleşik Krallık (25’inde günlük ortalamanın %18 üzerinde)
  • Almanya (25’inde günlük ortalamanın %10 üzerinde)

Bu seans artışlarının neredeyse tamamı Amerika Birleşik Devletleri (+%11) ve küresel (+%8) zirvelerin üzerinde gerçekleşti.

Seans uzunluklarına göre:

  • Singapur (ayın 11’inde günlük ortalamanın %35 üzerinde)
  • Yeni Zelanda (11’inde günlük ortalamanın %19 üzerinde)
  • Birleşik Krallık (15’inde günlük ortalamanın %15 üzerinde)
  • Meksika (21’inde günlük ortalamanın %11 üzerinde)
  • Almanya (6’sında günlük ortalamanın %9 üzerinde)

Bu seans uzunluğu artışlarının neredeyse tamamı Amerika Birleşik Devletleri (+%10) ve küresel (+%5) zirvelerin üzerindeydi.

E-ticaret uygulamaları UA kampanyalarını IAP çalışmalarına kıyasla hangi günlerde öne çıkarmalı?

Artık hangi ülkelerde tüketicilerin Kara Cuma ve Siber Pazartesi günlerinde en çok etkileşimde bulunduğunu bildiğimize göre, tüketiciler ne zaman yükleme yapmaya ve alışveriş yapmaya başlıyor? Black Friday’den önceki iki Pazar gününün yüklemeler için en yüksek itici güç olduğunu görebiliyoruz.

Yüklemeler Kara Cuma’ya kadar ortalamanın üzerinde seyretse de, Siber Pazartesi’den önceki Pazar gününe ve Siber Pazartesi gününe kadar yüklemelerin yeniden arttığını göremiyoruz.

Kasım ayının son üç Pazar günü, kullanıcı edinme kampanyası harcamalarını artırmak için ideal.

Oturumlar da benzer bir eğilim izleyerek Kara Cuma’dan önceki hafta ve Kara Cuma’yı da kapsayan hafta ile Siber Pazartesi’yi çevreleyen ve kapsayan günlerde kayda değer bir artış gösteriyor. Black Friday’den önceki Pazartesi ve Salı günleri, anlık bildirim ve uygulama içi mesaj kampanyaları da dahil olmak üzere uygulama içi pazarlama çalışmaları için özellikle umut vaat ediyor.

Uygulamanıza zaten sadık olan kullanıcıları şaşırtmak ve memnun etmenin yanı sıra yeni kullanıcılar için önleyici elde tutma çabalarına girişmek için mükemmel bir zaman. Bu, örneğin abonelik tekliflerinde indirimler veya öne çıkarılan referanslar gibi görünebilir.

 

Kara Cuma’da küresel artış yadsınamaz. E-ticaret uygulama yüklemeleri Kasım ayının günlük ortalamasının %10 üzerinde gerçekleşirken, oturumlar da günlük ortalamanın %8 üzerine çıktı.

Çok daha fazla sayıda oturum genel oturum uzunluğu ortalamalarını düşürebileceğinden, ayın genel oturum uzunluklarında hafif bir düşüş görmeyi bekliyoruz. Ancak yine de Kara Cuma, takip eden hafta sonu ve Siber Pazartesi günlerinde büyük rakamlar görüyoruz.

Rekabet avantajı mı arıyorsunuz? Siber Pazartesi’yi takip eden haftalarda kitlenizin ilgisini canlı tutmak ve keskin bir düşüşü önlemek için kitlenizin çeşitli segmentlerinde en çok neyin işe yaradığını bulun. Oyunlaştırma ve hiper-kişiselleştirme gibi taktikler işe yarayabilir!

Uygulamanız burada listelenmeyen bir ülkede tanıtım yapmıyorsa korkmayın. Artık başlamak için birkaç güçlü pazar biliyorsunuz; Kasım indirimlerine katılıp uygulama etkileşimi artışından pay almak için asla geç değil. Başlangıç noktası olarak Black Friday pazarlama stratejilerine ilişkin ipuçlarımıza göz atın. App Store Optimizasyonu ve iOS Uygulama Takibi Şeffaflığı opt-in stratejilerinizi Ekim sonunda en iyi şekle getirmek de iyi bir fikirdir.

Şimdi, bu yılki online alışveriş patlamasına yönelik trendleri ve fırsatları belirlemek için Kasım 2022’den itibaren kendi uygulamanızın verilerine derinlemesine dalmaya başlamanın tam zamanı.

 

Hedefli reklamcılık konusunda hangi ürünlerinizi önerirsiniz? Pazarlamacılar nasıl bir yol izlemeli?

Hedefli reklamcılık, doğru kitleye doğru mesajı iletmek ve en üst düzeyde dönüşüm elde etmek için oldukça önemli. Adjust olarak bu alanda pazarlamacılara en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz ve çok yakın zamanda lansmanını yaptığımız “Adjust Suite” ürün yelpazemiz bu konuda benzersiz bir çözüm sunuyor.

Adjust Suite, pazarlamacıların mobil uygulama kampanyalarını optimize etmelerine yardımcı olan kapsamlı bir araç setidir. Suite, uygulama içi etkinlikleri ve dönüşümleri gerçek zamanlı olarak izlemenizi, reklam harcamalarınızın yatırım getirisini ölçmenizi ve kullanıcı etkileşimini artırmak için otomatikleştirilmiş kampanyalar oluşturmanızı sağlar.

Hedefli reklamcılıkta başarılı olmak için pazarlamacılar, kampanyalarının gerçek zamanlı performansını izlemeli ve sürekli olarak optimize etmelidir. Adjust Suite ile pazarlamacılar, kampanyalarını hangi reklam kaynaklarının en iyi performansı gösterdiğini anlamak için ayrıntılı analizlere erişebilirler. Ayrıca, kullanıcı segmentasyonu araçlarıyla, özelleştirilmiş ve hedeflenmiş reklam kampanyaları oluşturabilirler.

Pazarlamacılar için önerdiğim yol, öncelikle hedef kitlenizi ve kampanya hedeflerinizi net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından, Adjust Suite içerisinde yer alan farklı ürünleri kullanarak kampanyalarınızın performansını sürekli izleyin ve verilere dayalı kararlar alarak optimize edin. Son olarak, kullanıcınızla sürekli etkileşimde kalın ve onlara özelleştirilmiş deneyimler sunarak bağlılıklarını artırın. 

 

2024 yılına nasıl hazırlanmalıyız? Yılın nasıl geçmesini bekliyorsunuz?

"Hedefli reklamcılık, doğru kitleye doğru mesajı iletmek ve en üst düzeyde dönüşüm elde etmek için oldukça önemli. Bu alanda "Adjust Suite" ürün yelpazemiz ile benzersiz bir çözüm sunuyoruz."

“Hedefli reklamcılık, doğru kitleye doğru mesajı iletmek ve en üst düzeyde dönüşüm elde etmek için oldukça önemli. Bu alanda “Adjust Suite” ürün yelpazemiz ile benzersiz bir çözüm sunuyoruz.”

2024 yılı, mobil uygulama sektörü için hem zorlu hem de heyecan verici bir döneme işaret ediyor. Geçmişte, mobil pazarlamacılar anında sonuçlar elde edilen bir dünyada yaşarken, artık bu durum bizim için bir gerçeklik olmaktan çıkıyor. Adjust olarak, müşterilerimizin kampanyalarının kısa vadeli sonuçlarına odaklanmaktan ziyade, en iyi kullanıcıları çekmek ve ROI hedeflerinizi karşılamak için uzun vadeli planlama yapmanızda size yardımcı olmaya yönlendik.

Yıllar boyunca, mobil pazarlama last-touch attribution ile eşanlamlıydı, ancak bugün geldiğimiz noktada, kampanya başarısını nasıl tanımladığımız daha geniş bir perspektif kazanmamızı gerektiriyor. iOS kampanya ölçümünün gelişen ve değişen gerçekliklerine istikrar ve tutarlılık getirmek için tahminlemeye dayalı (predictive) analitiklere ciddi anlamda yatırım yapıyoruz.Ayrıca, müşterilerimize artımlılık (incrementality) ve pazarlama karışım modellemesi (Media Mix Modelling) aracılığıyla stratejilerin ve kampanyaların orta ve uzun vadeli başarısını öngörmelerine yardımcı olacak ürünler geliştiriyoruz.

Bizim attribution çözümümüz, geçmiş ve anlık olaylara dair ayrıntılı bilgiler sunsa da, müşterilerimize geleceği daha stratejik bir şekilde düşünmelerine olanak tanıyan bir çözüm istedik. Bu nedenle, ürün teklifimizi Artımlılık (incrementality) ve Medya Karışım Modellemesi (MMM) çözümlerini içerecek şekilde genişletiyoruz. MMM, attribution ile mükemmel bir eşleşme sunuyor. Attribution ile geçmiş verilere dayalı olarak uygulama ve optimizasyon üzerine odaklanırken ve bütçe planlayıcısı (Budget Planner) ile optimize edilmiş harcamalarla gelecekteki başarınızı öngörerek daha uzun vadeli düşünebiliyorsunuz.

Son tıklama modelleriyle (last-click attribution), koninin üst kısmındaki kanallarının etkisini yüzde yüz görüyorsunuz diyemeyiz. Geçen hafta 1000 yükleme almak için 1000 dolar harcadıysanız, bu hafta 1000 dolar harcamanız size aynı sonuçları getirmeyebilir.

Sonuç olarak, 2024 yılında başarılı olmak için, mobil pazarlamacıların değişen pazarlama dünyasına adapte olmaları, kampanya başarısını yeniden tanımlamaları ve hem geçmişe hem de geleceğe stratejik bir perspektiften yaklaşmaları gerekiyor. Geleceği modellemek 2024 yılında en çok karşımıza çıkan kavramlardan biri olacak.