Ata Grubu Şirketleri, bu sene çalışanlarının esnek yan haklarını senCard Flexi ile genişletti.

İş birliği ile Ata Grubu’na finanstan gıdaya, yatırımdan teknolojiye, Ata Grubu’nun ilk aşama olarak devreye aldığı 9 şirketi ve 1.000’e yakın çalışanı senCard Flexi’yi kullanarak yan haklarını kendi tercihlerine göre esnek bir şekilde belirleyecek. Bu ilk aşama kapsamında Ata Holding A.Ş., Ata Gayrimenkul Geliştirme, Ata Yatırım, Ata Portföy, Ata GYO, Entegre Harc, ATP-ATA Teknoloji Platformları, Ata Express (Fiyuu & Tıklagelsin) ve TFI Tab Gıda Yatırımları şirketleri bu sene senCard Flexi uygulama kapsamına dahil oldu.

Ata Grubu şirketlerinden biri olan ve teknoloji alanında global ölçekte yazılım platformları ve projeleriyle öne çıkan Ata Holding ve ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. senCard Flexi’nin geliştirilmesinde iş birliği sağlayan firma olarak senCard Flexi’yi kullananlar arasında yer alıyor.

senCard Flexi’yi tercih eden Ata Grubu şirketlerinin operasyonel süreçlerinde daha iyi bir yan haklar yönetimi ve maliyet kontrolü sağlanmasını hedeflediklerini belirten Ata Holding Kordinatörü Tuncer Köklü, “Bupa Türkiye ile geçtiğimiz yıllarda beraber geliştirdiğimiz senCard Flexi Esnek Yan Haklar Platformu sayesinde çalışanlara tanınan yan hakların kendileri tarafından yönetiminde yeni bir aşamaya geçiyoruz. Ata Grubu’nun geçmiş tecrübelerinden de yararlanarak oluşturulan platform sayesinde grup şirketlerimizin çalışanları da kendilerine verilen yan hakları seçme imkânına kavuştu. Grup şirketlerimize ve İnsan Kaynakları departmanlarına, çalışanlara sağlanan yan hakların en verimli şekilde yönetilebilmesi için çok güçlü ve esnek bir araç sağlıyoruz. Çalışanlar sadece ücretlerini değil, aynı zamanda şirketinin kendilerine sağladığı toplam yan hakların değerini de bu platformdan inceleyebiliyorlar. Tüm bu avantajlarıyla, senCard Flexi esnek yan haklar platformu çalışan bağlılığı üzerinde önemli bir iyileşme sağlıyor” dedi.

Şirketler için ‘kişiselleştirilmiş çalışan deneyimi’ sunmanın yüksek verimlilik ve çalışan bağlılığını beraberinde getirdiğini söyleyen Bupa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürcan yaptığı açıklamada; “Şirketlerin sahip oldukları en önemli varlıkları çalışanlarıdır. Özellikle pandemi sonrası çalışanların şirketlerinden beklentilerinde dönüşüm yaşandığını net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Maddi kazançlar tek başına bir kriter olmaktan çıkmış durumda. Yetenek savaşlarının giderek yoğunlaştığı iş hayatında çalışanlarımıza sunduğumuz hakları daha görünür ve onlar tarafından da takdir edilir hale getirmemiz çok önemli. Değişen iş dünyasında şirketler sahip oldukları değerleri artırmak için yeni yöntemler arıyorlar. İşte bu noktada, ATP iş birliği ile geliştirdiğimiz, senCard Flexi platformu hem şirketlere hem de çalışanlara katma değer yaratan yenilikçi bir platform. senCard Flexi üyesi Ata Grubu’nun ilk aşamada 9 değerli şirketi ile başladığı bu yolculukta, gelecekte birlikte yaratacağımız başarıları heyecanla bekliyoruz. Yenilikçi ve esnek yaklaşımımızı, daha fazla çalışana sunarken, iş ortaklarımızla birlikte büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.