Dünyanın en büyük kart ödeme sistemlerinden birisi olan UnionPay, ICBC Turkey ile iş birliği anlaşması imzaladı.

İş birliği sayesinde UnionPay International (UPI) ağındaki tüm kartlar, ICBC Turkey’nin üye işyerleri ve ATM’lerinde QR kod ile yenilikçi temassız ödeme yöntemi ile işlem yapabilecek.

ICBC Turkey, bu alanda Türkiye’de bireysel banka kartı ve bireysel kredi kartı çıkaran ilk kuruluş olacak.

 

ICBC Turkey ve yenilikçi ürünler aracılığıyla dijital dönüşümündeki başarısını artıran UnionPay arasında İstanbul’da imzalanan anlaşma ile hem yerel işletmeler hem de Türkiye’ye gelen turistler için yeni avantajların kapısı aralanıyor. UnionPay üyelerine ait 9 milyardan fazla kart artık fiziksel olarak ICBC Turkey üye işyerlerinde QR kod ile kabul edilecek. Ayrıca ICBC Turkey, Türk Lirası, ABD Doları ve Çin Yuanı olmak üzere 3 para birimi seçeneği ile Türkiye’de ilk bireysel banka kartı ve bireysel kredi kartı çıkaran kuruluş olacak.

2015 yılından bu yana sektöre ve Türk ekonomisine değer katan ICBC Turkey, dijital ödeme sistemleri ve para transferleri alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu son işbirliği ile Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak ICBC Turkey’nin müşterileri, dünyanın en büyük kart ödeme sistemlerinden biri olan UnionPay’in sunduğu kesintisiz ödeme deneyiminden faydalanacak.

Çin dışında da genişleyerek küresel pazarda güçlü bir yer edinen UnionPay, küresel ödeme sistemi pazarındaki çeşitli ihtiyaçlara çözümler sunmasıyla öne çıkıyor. Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısının artmasının beklendiği bu dönemde, yeni kart ürününün perakende sektöründe kullanımının artması ve yeni gelir fırsatları yaratması hedefleniyor.

 

UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang, bu işbirliğinin, Türkiye’de ilk bireysel kredi, banka kartı, e-cüzdan ve çoklu para birimli kartı içeren eksiksiz bir tüketici ürünü çıkarma programında işbirliği yapmak açısından, her iki taraf için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. James Yang “Türk Lirası – Çin Yuanı (CNY) çoklu para birimi ürünü, Orta Doğu ve Doğu Avrupa bölgesinde bir ilk olacak. Türk müşterilere daha iyi ödeme deneyimleri kazandırmak için daha düşük maliyetli, çok seçenekli ve yenilikçi ürünler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, bugünkü işbirliği, UnionPay kart sahiplerinin Türkiye’de seyahat ettiklerinde ICBC Turkey ATM’leri üzerinden nakit para çekmelerini ve ticari ödemelerini yapmalarını da mümkün kılacaktır. Çin ve diğer 81 ülke ve bölgeden UnionPay kart sahipleri, NFC veya QR kodlu mobil ödeme ile alışveriş yapmanın keyfini çıkarabilecekler. Bu öncü adım, iki tarafın Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde, ekonomik ilişkileri güçlendirmeye ve ticareti kolaylaştırmaya yönelik taahhüdünü yansıtmaktadır.” dedi.

 

ICBC Turkey Genel Müdür Vekili Chunyi Zheng, konuyla ilgili şunları söyledi: “ICBC Turkey ve UnionPay International’ın stratejik bir ortaklık kurmak için bir araya gelmesinden ve değerli müşterilerimize sağladığımız ürün ve hizmetlerde yeni bir dönemi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yenilikçi hizmetlerin başlatılması, ICBC Turkey’nin kart kabulü ve öncü ödemeler alanlarında güvenilirliğinin, müşteri odaklı çözümler sunma konusundaki kararlılığının da göstergesidir. ICBC Turkey olarak, bugünün dinamik ve birbirine bağlı dünyasında başarının anahtarın işbirlikleri olduğuna inanıyoruz. UnionPay International ile güçlerimizi birleştirerek, sadece sektördeki gücümüzü arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimize istisnai değer sunma taahhüdümüzü de pekiştiriyoruz. Bu ortaklığın gerçekleşmesine katkıda bulunan ICBC Turkey ve UnionPay International ekiplerine teşekkürlerimi sunarım.