NomuPay, Total Processing’i satın aldığını duyurdu. NomuPay, geçit-bağımsız ödeme tekliflerini, tekrarlayan işlem yönetimi, risk analitiği ve ödeme düzenlemesi gibi üye işyeri hizmet yeteneklerinin eklenmesiyle geliştirecek.

Sınır ötesi ve e-ticarette büyümenin yüksek olduğu bölgelere genişlemeyi amaçlayan modern bir uçtan uca ödeme platformu olan NomuPay, üye işyeri hizmetleri ve iş yerine özel ödeme işleme çözümü sağlayıcısı Total Processing’i satın aldı. Anlaşmanın şartları açıklanmadı. NomuPay, anlaşmanın hisse senedi ve nakit karışımından oluştuğunu doğruladı. NomuPay’in Seri A yatırım duyurusundan sadece birkaç ay sonra gerçekleşen anlaşma, İrlanda merkezli şirketin Güneydoğu Asya, Avrupa ve Türkiye’deki genişleme çabalarını hızlandırmasının yanı sıra Orta Doğu’ya da girmesine olanak tanıyacak.

Daha önce The Sunday Times tarafından Birleşik Krallık’ın en hızlı büyüyen özel finansal teknoloji şirketlerinden biri olarak adlandırılan Total Processing çok yönlü ve benzersiz satış servisleri sunmaktadır. Şirket, tekrarlanan ödeme tahsilatları ve işyerine yönelik yenilikçi portal de dahil olmak üzere üye işyeri hizmetleri sunarken, NomuPay CEO’su Peter Burridge’in dikkatini çeken şey, kuruluşun müşteri hizmetlerine olan sarsılmaz bağlılığı oldu. Burridge, “Aşırı otomasyon, sohbet robotları ve sözde ‘basit’ çözümlerle boğuşan bir sektörde Total Processing, iş yerlerinin deneyimini gerçekten önemseyen bir şirket olarak öne çıkıyor” diye açıkladı. “Beni en çok etkileyen şey ekibin ‘dünyanın en müşteri odaklı ödeme firması’ olma misyonu ve çabasıydı ve bu değer zincirinin her aşamasında açıkça görülüyor. Total Processing’in danışman odaklı yaklaşımı, iş yerinin platforma entegrasyon sürecini kolaylaştırmaktan, ödeme işlemlerinin başarı oranlarını iyileştirmeye ve ters ibraz (charge back) yönetimini basitleştirmeye kadar üye işyerlerinin her birinin işini iyileştirmeye büyük bir özveriyle odaklanıyor.”

Güneydoğu Asya, Avrupa ve Türkiye genelinde parçalı ödeme altyapısını basitleştirmek için tasarlanmış olan NomuPay’in Bütünleşik Ödemeler (uP) Platformu, ödeme geçidinden bağımsız ölçeklenebilir ödeme çözümleri ve güçlü veri yönetimi yetenekleri sağlamaktadır. Total Processing’in işyeri odaklı hizmetlerinin entegrasyonuyla şirket, ödeme geçidi ve ödeme hizmeti sağlayıcı ortaklarına anahtar teslim raporlama kontrol panelleri, işlem izleme araçları, çoklu para birimli yönetim ve sınır ötesi ödeme yetenekleri sunarak bu agnostik yaklaşımı sürdürmeyi planlıyor. Avrupa’da ve birçok Güneydoğu Asya ülkesinde lisanslı bir ödeme sağlayıcısı olan NomuPay, Total Processing’e Hong Kong, Malezya, Tayland, Filipinler ve Avrupa Birliği’nde ek müşteri kazanımı yetenekleri sağlayacak. Total Processing’in CEO’su Robert Pailin “NomuPay’in üye işyeri hizmetleri teklifimizin temelini oluşturan müşteri kazanımı yeteneklerine sahip olması ileriye doğru büyük bir adımdır; müşteri odaklı yaklaşımımızda aynı çizgideyiz ve bu ortaklık Total Processing’in büyümesine güç katacaktır” dedi ve ekledi: “Daha fazla kaynakla teknolojide daha hızlı yenilik yapabileceğiz, yeni pazarlara açabileceğiz ve üye işyerlerimize daha fazla değer sunabileceğiz. Heyecan verici zamanlar önümüzde!”

Satın alımın ardından NomuPay, Total Processing’in ticari araçlarını Hong Kong ve diğer önemli Güneydoğu Asya pazarlarına genişletmeyi planlıyor. Şirket ayrıca Avrupa operasyonlarını daha da güçlendirmek ve Orta Doğu’daki pazar payını büyütmek için Total Processing’in İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) varlığından yararlanacak. Burridge, “NomuPay olarak amacımız müşterilerimize ödemeler için ‘tam erişim’ sunmak ve hızlı büyüyen bölgelerde başarılı bir şekilde ölçeklenme yeteneklerini geleceğe hazır hale getirmektir” dedi ve ekledi: “Total Processing’in satın alınması, özel çözüm ve müşteri odaklı hizmet yoluyla bu erişimin kilidini açmamızı sağlayacak.

NomuPay, bu yılın başlarında yatırım turunu duyurduğu günden bu yana büyümeye ve ürün tekliflerini genişletmeye devam etti. Bu, Avrupa, Güneydoğu Asya ve Pasifik Adaları’ndaki işyeri ödemelerine olanak tanıyan ödeme yeteneklerinin yakın zamanda piyasaya sürülmesini içeriyor.