2023 yılı boyunca Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının hazırlıklarını yürüten Elekse, Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

Ar-Ge ve İnovasyon nedir?

Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) ve inovasyon, bir organizasyonun veya bireyin bilgi, teknoloji ve süreçleri kullanarak yeni ürünler, hizmetler veya iş süreçleri geliştirmeyi amaçlayan süreçleri ifade eder.

Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge):

Araştırma (Research): Yeni bilgilerin elde edilmesi, mevcut bilgilerin derinlemesine incelenmesi ve anlaşılması sürecini ifade eder.

Geliştirme (Development): Elde edilen bilgilerin kullanılarak yeni ürünler, hizmetler veya süreçlerin tasarlanması, test edilmesi ve uygulanması sürecini kapsar.

Ar-Ge, yenilik ve ilerleme için temel bir bileşen olarak kabul edilir. Bu süreç, bir şirketin rekabet avantajını sürdürmesine, ürün ve hizmetlerini geliştirmesine ve teknolojik öncülüğünü sürdürmesine yardımcı olabilir.

İnovasyon:

İnovasyon, Ar-Ge’nin sonuçlarının ticarileştirilmesi ve kullanılabilir ürün, hizmet veya süreçlere dönüştürülmesi sürecidir. İnovasyon, yaratıcılığı, pazar anlayışını ve müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi içerir.

Ürün İnovasyonu: Yeni veya iyileştirilmiş ürünlerin geliştirilmesi.

Ar-Ge ve inovasyon, organizasyonların rekabet avantajını sürdürebilmeleri, değişen pazar şartlarına uyum sağlamaları ve sürdürülebilir büyümelerini sağlamaları için kritik öneme sahiptir. Bu süreçler, bilgi, teknoloji ve yaratıcılığı birleştirerek organizasyonları daha yenilikçi ve rekabetçi kılar.

Elekse, 2023 yılı boyunca Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının hazırlıklarını yürüttü. Bu süre zarfında, gelecek yıla dair planlarını hayata geçirmek üzere yerinde Ar-Ge merkezi olma hedefini benimsedi ve bu doğrultuda gereken önlemleri aldı. Elekse’nin teknolojik altyapısını güçlendirmek adına yaptığı bu çalışmalar, 2024 yılına ulaşıldığında tamamlanmış durumda.

Elekse, ürün portföyüne entegre ettiği yeni nesil teknolojilerle müşteri deneyim kalitesini artırdı. Bu çerçevede, güncel teknolojilere odaklanarak ürünlerine entegre ettiği yapay zekâ tahminleme modelleri, entegrasyon çözümleri, kriptolama işlemleri ve güçlü güvenlik altyapıları gibi konularda önemli projelere imza attı. Geleceğe yönelik planları arasında, yeni nesil teknoloji 5.0 atılımlarını gerçekleştirme misyonu da bulunan Elekse, bu sayede kuvvet çarpanını daha da artırmaktadır.

Elekse, müşteri memnuniyetine odaklanarak yeni nesil iş çözümleri geliştirmekte ve hizmet kalitesini sürekli artırmayı hedeflemektedir. Bu hedefe ulaşmak için genel çaplı araştırmalardan başlayarak özel çözümlere odaklanan Elekse, kendi bünyesinde yatay gelişimleri kurgulayarak bir ekosistem oluşturmaktadır. Bu ekosistem, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla ön plana çıkarak ülkemize ve fintech sektörüne öncülük edecek şekilde tasarlanmıştır. Elekse, yerli ve milli teknolojik gelişmelere katkı sağlayarak müşterilerine efektif çözümler sunmaktan gurur duymaktadır.

Şirket bünyesinde geliştirilen teknolojilerin ihtiyaç analizleri, takipleri ve gelişimleri için Elekse, akademik camia ile iş birliklerini sürdürerek yeni nesil teknolojilerin Türkiye’de yerli ve milli bir şekilde kurgulanmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, ofis içinde Ar-Ge ve İnovasyon merkezi kurarak bu alandaki çalışmalarını daha da güçlendirmiştir.

Elekse, Fenerbahçe Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi’nde altın sponsor ve konuşmacı olarak yer alarak sektöre katkı sağlamıştır. Elekse’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve CTO’su Mesut Tekir, bu etkinlikte öğrencilere değerli düşüncelerini aktararak bilgi ve tecrübelerini paylaşmıştır.