Hepsiburada Finansal Hizmetler CEO’su Erkin Aydın, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Perakende sektörünü 14 milyon müşterimiz ve yaklaşık 100 milyar TL’lik işlem hacmimizle Türkiye’nin cüzdanı Hepsipay ile büyütmeyi hedefliyoruz. Daha uzun vadede ise önümüzdeki beş sene içerisinde Türkiye’nin en büyük fintek oyuncusu olma hedefimiz var.

 

2023 yılı Türkiye’de e-ticaretin ve e-ticaretin destekleyici sektörlerinin büyümeye devam ettiği bir yıl oldu.

Ticaretin dijitalleşmesi vizyonuna sahip Hepsiburada’nın platform cüzdanı olarak hayata geçen Hepsipay için de 2023 yılı önemli gelişmeleri beraberinde getirdi.

2023 yılında Hepsipay’in dijital cüzdanına ek olarak Hepsipay ön ödemeli kart ile de hem online hem offline ödemede her yerde geçen dijital kart sunmaya başladık. Visa ile yaptığımız anlaşma sayesinde Hepsipay dijital kartları tüm alışverişlerde geçerli hale getirdik.

Yine 2023 yılında hayata geçirdiğimiz “”cüzdanı dolduran kredi” çözümüyle bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi alternatifleri değerlendirip cüzdanlarını 100 bin TL’ye kadar krediyle hemen doldurup; geri ödemelerini 36 aya varan taksitle yapabilmeye başladı.

Müşterilerimize ön ödemeli kart, alışveriş anında ihtiyaç kredisi, Hepsiburada Limiti, alışveriş kredisi ve tüm saklı kartlarına anında ulaşabilme rahatlığı sağladık. 2023 yılı itibarıyla de hızlı ve güvenli ödeme çözümlerimizi yalnızca Hepsiburada’ya ve Hepsiburada müşterilerine değil; işini e-ticarette büyütmek isteyen perakende oyuncularına da sunmaya başladık. İş ortaklarımıza da tek tıkla kolay ve güvenli ödeme, Hepsipay kartla online ve fiziksel alışverişlerde ödeme alabilme ve çeşitli vadelendirme çözümleri sunuyoruz.

2024 yılında en temel önceliğimiz birlikte iş yaptığımız perakendecileri e-ticarette büyütmek. 14 milyon müşterimiz, vadelendirme çözümlerimiz, sadakat programımız ve hızlı, güvenli ödeme deneyimimizle iş ortaklarımızın yanında olacağız. Böylece onlara yeni ve yüksek frekanslı müşteri; daha yüksek satışa dönüş oranı ve daha yüksek sepet büyüklüğü getireceğiz. E-ticaretin büyümeye devam edeceği 2024 yılında iş ortaklarımızın bu büyümeden yararlanabilmeleri için en iyi ödeme ve vadelendirme çözümlerini sunmak için hazırız.

Öte yandan vadelendirme çözümleriyle daha çok müşteriyle buluşmayı hedefliyoruz. Hepsipay’in büyüme performansının altındaki en temel etmen müşterilerine akılcı, kolay ve kusursuz bir deneyim sunması ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar altında sunduğu satın alma ve ödeme çözümleriyle bütçelere destek olması. Tek tıkla ödeme yapma, iptal ve iadelerde ücret iadesinin anında cüzdanlarına geri yatırılması, dileyen müşterilerin Hepsipay cüzdanlarındaki bakiyelerini kartlarına gönderebilme imkanları online alışverişi kullanıcılar açısından kolay ve sorunsuz hale getiriyor.

Özetle, perakende sektörünü 14 milyon müşterimiz ve yaklaşık 100 milyar TL’lik işlem hacmimizle Türkiye’nin cüzdanı Hepsipay ile büyütmeyi hedefliyoruz.

Daha uzun vadede ise önümüzdeki beş sene içerisinde Türkiye’nin en büyük fintek oyuncusu olmayı hedefliyoruz.

Tüm okuyuculara sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum.