Turan Kurucusu Özgür Bayraktar, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

2024’te Türkiye’den diğer Türk Devletleri’ne açtığımız para transferi koridorlarını, o ülkelerden de Türkiye’ye taşımak için adımlarımızı atıyoruz. 2024’ün tüm yeniliklere hızlı adapte olabileceğimiz, rekabetin bizleri geliştirdiği, kazalardan, felaketlerden uzak, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

2023 yılı elektronik para ve dijital bankaların yılı oldu demek sanırım yanlış olmaz. Fintechlerin büyük kampanyalar yaptığı, en az bankalar kadar büyük sponsorluklar gerçekleştirdiği, rekabetin oldukça fazla olduğu bir seneyi geride bıraktık.

Bankacılık sektöründe Avrupa ve Amerika’nın çok üstünde bir alt yapıya sahip olmuştuk. Gerek bankalarımızın inovatif mobil uygulamaları, gerekse de şubesiz işlem kolaylıklarıyla birçok ülkeden birkaç adım ilerdeyiz. Fintech sektöründe ise gelişmeye devam eden ülkeler arasındayız. 2023 yılı için açık bankacılık regülasyonunun olgunlaşmaya başladığı yıl diyebiliriz. Bu regülasyonun fintechlere sunduğu imkanları geliştirmeye devam ediyoruz.

Turan olarak 2022’nın son aylarında faaliyet geçsek de 2023 yılında bizler de çok büyük işler çıkardık. Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız için çözüm önerisi olarak çıktığımız yolda vaadlerimizi gerçekleştirebilmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Ocak ayında Türkiye’den Azerbaycan’daki tüm bankalara %100 dijital ve pazardaki en düşük komisyon oranlarıyla para gönderme özelliğimizi canlıya aldık. Aralık ayı sonuna baktığımızda milyonları aşan aylık hacimlerimiz bizi sektörde çok farklı yerlere taşıdı.

Kasım ayında ise Kazakistan, Kırgızistan, Kıbrıs ve Özbekistan’a para transferi özelliğimizi büyük bir kampanya ile başlattık. Aralık ayı sonuna kadar bu ülkelere lansmana özel komisyonsuz para transferi yapılabilmesine imkan verdik. Her zaman bahsettiğimiz gibi biz soydaşlarımız için bir çözüm önerisi olarak faaliyet başladık ve her zaman onların ihtiyaçları için hizmet vermeye devam edeceğiz. Soydaşlarımızın Türkiye’de uzak kaldığı tüm finansal imkanları onlara sunabilmek için çalışmalarımıza ilk günkü heyecan ve hızımızla devam ediyoruz. Üstelik tüm bunları Türkiye’nin en büyük e-para servis sağlayıcılarını birbirlerine entegre ederek gerçekleştiriyoruz. Devletlerden önce Türkiye içinde büyük kurumların birbirleriyle entegrasyonunu sağlayarak bir ilki gerçekleştirmiş olduk diyebiliriz. Hizmetlerimizi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de geliştirdik. Faizsiz ve masrafsız kredi kampanyalarımız, üst limitsiz nakit iade kampanyalarımızla Turan’da herkes için fayda sağlamak için ürün gamımızı geliştirdik. Turan Market ile bir finans uygulamasında ilk defa e-ticaret modülü yer aldı. Sektöre kattığımız en büyük farklılık bu oldu diyebilirim. Turan Market’ten özel tasarım ürünlerini ve Turan Kartı satın alabiliyor ve 3 iş günü içerisinde siparişinizi teslim alabiliyorsunuz.

2024’te ise Türkiye’den diğer Türk Devletleri’ne açtığımız para transferi koridorlarını, o ülkelerden de Türkiye’ye taşımak için adımlarımızı atıyoruz. İlk etapta Azerbaycan’da faaliyete geçerek Azerbaycan’dan Türkiye’ye cüzdandan cüzdana para transferi imkanı vererek, 2 ülkeyi tek bir uygulama çatısı altında toplamış olacağız. Sonraki dönemlerde ise bu çatıyı tüm Türk Devletleri’ne taşımayı hedefliyoruz.

2024’ün tüm yeniliklere hızlı adapte olabileceğimiz, rekabetin bizleri geliştirdiği, kazalardan, felaketlerden uzak, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.