QNB Finansbank, Dijital Zeka Q, Açık Bankacılık ve Ayın Kazançlı Müşterisi hizmetleri ile 2023 MENA Stevie Awards’da toplam dört kategoride ödüle layık görüldü. 

QNB Finansbank çatısı altında kurulan ve bir girişimcilik laboratuvarı olarak faaliyetlerine devam eden QNBEYOND, QNB Finansbank’ın dijital zekası Q ile ‘Innovative Use of Technology in Customer Service’ (Müşteri Hizmetlerinde Teknolojinin Yenilikçi Kullanımı) kategorisinde Altın, ‘Innovative Achievement in Customer Satisfaction’ (Müşteri Memnuniyetinde Yenilikçi Başarı) kategorisinde ise Gümüş ödülün sahibi oldu. Ödüle layık görülen Dijital Zeka Q, finans sektöründe müşteri hizmetlerinde dönüştürücü bir adımı temsil ediyor. Bu uygulama ile banka, bir zamanlar sadece sınırlı bir kitle için olan ‘Özel Müşteri Temsilcisi’ olarak da bilinen hizmetlerini artık tüm QNB Finansbank müşterilerine sunuyor.

QNB Finansbank, dijital bankacılık alanında da iki farklı Stevie’nin sahibi oldu!

QNB Finansbank, bu yılki MENA Stevie ödül programında dijital bankacılık hizmetleri ile de iki kategoride başarılarıyla ödüllendirildi. Kullanıcıların izinleri dahilinde diğer bankalardaki hesapları tek bir uygulamada görüntüleyebildiği ve dilediği hesaptan para transferi gerçekleştirebildiği güvenli bir dijital bankacılık teknolojisi ‘Açık Bankacılık’ hizmeti ile QNB Finansbank, Innovative Use of Technology in Customer Service kategorisinde Gümüş ödülün sahibi oldu.

Innovative Achievement in Customer Satisfaction kategorisinde de Gümüş ödüle layık görülen ‘Ayın Kazanan Müşterisi’ hizmeti, QNB Mobil aracılığıyla hayata geçirilen ve oyunlaştırmanın kişiselleştirme ile birleştirildiği bir sadakat programı. Bu uygulama ile QNB Finansbank müşterileri ‘Ayın Kazançlı Müşterisi’ olmak için belirli kriterleri tamamlayarak onlara özel sunulan avantajlardan yararlanabiliyorlar. Bu program, banka ile müşteriler arasındaki ilişkiyi derinleştirmeyi, etkileşimi ve bağlılığı artırmayı hedefleyen, Türkiye’de bankacılık sektöründe kapsamı bu kadar geniş olan tek sadakat programı olma özelliğini taşıyor.

Dijital bankacılık ve Stevie ödülleri hakkında görüşlerini paylaşan Bireysel Bankacılık ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu şunları söyledi: “Bankacılık sektöründe geleneksel bankaların dijital bankalarla rekabet edebilmek adına değişimi etkin bir şekilde yönetebilmeleri kritik. İş süreçlerinde her zaman son teknolojiyi dahil eden, müşteri memnuniyetine öncelik veren, katma değeri yüksek yenilikçi ürünler sunabilen ve dijital kanallarını etkin bir şekilde kullanabilen bankalar rakiplerine göre daha başarılı olacaklar.

QNB Finansbank olarak teknolojiyi mümkün olan en iyi şekilde müşterilerimizin memnuniyeti ve sadakatini kazanacak şekilde kullanıyoruz.  Dijital yeniliklerimiz ile aldığımız Stevie ödülleri de yaptığımız işte memnuniyetimizi bir adım ileri taşıyor. Mevcut süreçlerimizde müşteri deneyiminin büyük bir kısmını dijitale aktarmış olsak da kişiselleştirilmiş ve konforlu bir bankacılık deneyimi sunma hedefiyle teknolojik yatırımlarımızı bu alanda yapmaya devam edeceğiz.”