Ödeme sistemleri altyapı sağlayıcısı Firisbe, “mobil uygulama” deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Beril Sarohan’ı CCO olarak bünyesine kattı.

Beril Sarohan; SoftPOS, ödeme geçidi, dijital cüzdan, açık bankacılık platformu, kart basımı ve kişiselleştirmesi gibi çözümler sunan Firisbe’nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) oldu. Sarohan, şirketin tüm ticari faaliyetlerinin operasyon ve yönetiminden sorumlu olacak. İş ve strateji geliştirme, satış ve pazarlama yönetimi, yeni Pazar araştırmaları, fiyatlandırma, gelir ve kârlılık artışı gibi konulara liderlik yapacak.

Firisbe’deki yeni yapılanma çerçevesinde Ziya Topçuoğlu’nun CEO görevini üstlenmesinin ardından diğer kurucu ortaklardan Aydın Yılmaz Ürün Genel Müdür Yardımcısı (CPO); Görkem Duman ise Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı (CTO) görevlerine atandılar.

 

Mobilin her alanına hakim

Beril Sarohan, kariyerine Mayıs 2007’de Türk Telekom’da iş analisti ve proje yöneticisi olarak başladı. Ağustos 2010’da dahil olduğu Vodafone Türkiye’de mobil finansal servisler geliştirilip 360 derece pazarlanmasında etkin rol oynadı. Cep Cüzdan, Cep Nakit ön ödemeli kart, mobil finansal servisler, e-ticaret, para transferi, toplu ulaşım, sadakat uygulamaları, mobil ödeme gibi projeleri yöneterek ödeme sistemleri konusunda deneyim kazandı. Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu’nun lisans alma sürecinde de yer aldı.

Temmuz 2016 itibarıyla transfer olduğu Commencis’te kıdemli yönetici olarak 2 yıl görev yaptı. Mobil platformlar tasarlayıp geliştiren ve danışmanlık hizmeti veren bu şirkette web ve mobil deneyim tasarımı, yazılımı ve B2B müşteri yönetimi alanlarında uzmanlaştı. Haziran 2018’de finans, sigorta ve ödeme kuruluşlarından sorumlu iş uygulamaları çözüm birim yöneticisi olarak KoçSistem’de çalışmaya başladı. Ön satış ekibini yönetirken çeviklik, OKR ile satış performansı takibi ve müşteri memnuniyeti gibi konularda deneyim edindi. Temel bankacılık, ödeme sistemleri, leasing, faktöring, tüketici finansman yazılımları konularına hakimiyet kazandı. Son olarak Misli’de srtateji ve iş geliştirme’den sorumlu CEO ofis direktörü (CoS) olarak çalıştı. CEO ve yönetim kurulunun şirket vizyonu doğrultusunda aldığı kararların uygulamaya geçirilmesi konusunda köprü görevini üstlendi.

Beril Sarohan, Firisbe’deki yeni göreviyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Daha önce çalıştığım şirketlerde mobil ve web uygulamalarınn fikirden lansmana kadar tasarlanıp geliştirilmesi ile satış, pazarlama ve tutundurma faaliyetleri konularında deneyim kazanma fırsatı buldum. Bu görevlerimin tamamına yakınında odak noktası ödemeler, ödeme sistemleriydi. Şimdi Firisbe’de bu deneyimlerimi ödeme sistemleri altyapı sağlayıcılığı konusunda yeni bir boyuta taşımaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Çözümlerimizi yurt içi ve dışında yeni iş birliktelikleriyle daha fazla müşteriyle buluşturmak için ekip olarak elimizden geleni yapacağız.”