Adform, Carwow ile iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Carwow, Adform’un teknolojisi ve birinci taraf kimlik çözümünü kullanarak hedef kitleyi daha etkili bir şekilde belirleyip, Avrupa pazarlarındaki büyümesini hızlandıracak. 

Dünyanın önde gelen bağımsız reklamcılık platformu Adform, Avrupa’nın en büyük çevrimiçi otomobil pazaryeri Carwow ile yeni bir iş birliğine imza attı. Bu ortaklık, Adform’un kapsamlı hizmet paketi sayesinde Carwow’un pazarlama faaliyetlerini güçlendirmesini ve önce İngiltere, ardından İspanya ve Almanya’da güçlü bir medya ağı kurmasını sağlayacak.

Carwow, Adform teknolojisini entegre ederek, birinci taraf verilerinin yönetimindeki zorlukları aşabilecek ve çok ülkeli operasyonlarını daha verimli hale getirebilecek. Adform’un kimlik çözümü ID Fusion ile Carwow’un geniş birinci taraf verisi bir araya gelerek, şirketin perakende medya fırsatlarını ve gelir potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacak. Bu iş birliği, Carwow’u otomotiv sektörünün yanı sıra diğer sektörlerde de hedef kitlelere etkili bir şekilde ulaşabilen öncü bir reklam ağı haline getirirken, veri odaklı ve son derece etkili pazarlama kampanyaları yürütmesini de mümkün kılacak.

Bu iş birliğiyle Carwow, Adform’un kapsamlı hizmet paketini; talep tarafı platformu (Demand Side Platform), reklam sunucusu (Adserver) ve veri yönetim platformu (Data Management Platform) dahil olmak üzere kullanabilecek. Böylece, Carwow’un görüntüleme, yaratıcılık, performans, ölçümleme ve ilişkilendirme süreçleri Adform’un şeffaf yaklaşımıyla desteklenecek ve daha etkili hale gelecek.

Adform ve Carwow arasındaki iş birliği duyurusu, Carwow’un yakın zaman önce Venture Partners’tan aldığı ve şirketin büyüme planlarında stratejik bir dönüm noktası olarak değerlendirilen 52 milyon dolarlık yatırımın hemen ardından geldi.

Carwow’un Küresel Müşteri ve Pazarlama Direktörü Ben Carter, “Hızla büyüyen bir marka olarak, taleplerimizi karşılayabilecek bir ortağa ihtiyacımız vardı ve Adform bu konuda bize mükemmel bir şekilde uyum sağladı. Birinci taraf verilerini şeffaf bir şekilde yönetme ve sonuç odaklı çalışma konusundaki kararlılığı gerçekten etkileyici. Adform’un, hem bize hem de marka ortaklarımıza mevcut ve yeni müşterilere ulaşmada destek olacağına, böylece küresel ölçekteki öncü konumumuzu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Adform Türkiye,MEA ve Orta Asya VP Cem Eroğlu, “Carwow, kendi sektöründe oyunun kurallarını değiştiriyor. Bugünün rekabetçi pazarında büyümeyi sağlamak için gelişmiş programatik çözümler kullanmanın değerini fark etmelerinden mutluluk duyuyoruz. Adform’un araçları ve ölçümleme yetenekleri, Carwow’un misyonu için ideal bir çözüm sunuyor ve bu iş birliğinin büyük bir başarıya dönüşeceğine ve Türkiye pazarına ışık tutacağına inanıyorum” dedi.