Gitex Global Expand North Star’da, Enqura, üretken yapay zekâ ile geliştirilen FinTech Five platformunu başarıyla tanıttı.

Dubai Harbour’da gerçekleşen etkinlikten bir de ödül kazanarak dönen Enqura, “Geleceğin Yapay Zekâ Ekonomisini Oluşturmak İçin Küresel İş Birliği” ana temasına katkıda bulundu.

13-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Gitex Global Expand North Star, Orta Doğu, Afrika ve Asya bölgelerinden gelen 6,500’den fazla şirketin ve 1,800 girişimin katılımıyla büyük bir ilgi gördü. Enqura’nın stantında FinTech Five Platformu’na ilgi yoğundu.  Enqura, FinTech Five ile yalnızca yeni bir fintek veya dijital bankanın sıfırdan kurulumu için gerekli temel teknolojileri sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda mevcut finans kurumlarının yapay zekâ destekli finansal hizmetleri en iyi müşteri deneyimiyle sunmalarına olanak tanıyor.

Enqura’nın global inovasyon atılımına ödül

Enqura, Gitex Global Expand North Star tarafından gerçekleştirilen Challenge Pitch Competition’da sahne aldı. Enqura Kurucusu ve CEO’su Metin Karabiber yenilikçi ürünlerini anlattığı sunum ile etkinlik jürisi tarafından “GITEX AFRICA” ödülüne layık görüldü.  Metin Karabiber, “Etkinlik boyunca yeni teknolojilere erişim ve potansiyel iş ortakları ile bağlantı kurma fırsatını yakaladık. Yapay zekâ inovasyonunun tüm dünyayı etkisi altına alacağına inanıyoruz. 2024 itibarıyla ürün portföyümüzü Enqura FinTech Five ile tamamen yapay zekâ destekli hale getirdik ve burada tanıttık. Kazandığımız ödül, teknolojilerimizin farklı kıtalarda gördüğü ilgiyi teyit etti ve Türkiye’nin uluslararası alandaki markalaşma yolundaki motivasyonunu daha da artırdı. Finansal teknoloji ihracatında lider olma hedefimizle ekosisteme yenilikçi çözümler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

FinTech Five; EnQualify (uzaktan kimlik tespiti), EnNovate (mobil ve online dijital kanallar), EnWallet (dijital cüzdan ve açık bankacılık), EnSecure (çok faktörlü, güçlü kimlik doğrulama) ve EnConnect (dijital asistan ve güvenli mesajlaşma) ürünlerinden oluşuyor. Üretken yapay zekâ, FinTech Five ürünlerinin temelini oluştururken, her bir ürünün daha akıllı, daha verimli ve kullanıcı dostu hale gelmesini sağlıyor. Bu teknoloji, ileri düzey algoritmalarla kullanıcı deneyimini optimize ederek işletmelere güçlü bir rekabet avantajı sunuyor. Enqura üretken yapay zekâ odaklı yaklaşımıyla finansal ekosistemdeki değişimlere hızla uyum sağlayarak, sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izliyor.