Avustralyalı ANZ Banking Group tarafından yapılan son atama, bankaların dijital süreçleri teknoloji direktörlerine emanet ettiğini gösteriyor.

ANZ Banking Group, geçtiğimiz aya kadar Google Avustralya Yönetici Direktörü olarak çalışan Maile Carnegie’yi bünyesine kattı ve dijital bankacılık operasyonlarının başına getirdi. 2013 yılından bu yana Google’da çalışan Carnegie doğrudan ANZ CEO’su Shayne Elliott’un altında çalışacak ve kendisi için belirlenen dijital bankacılık yönetici direktörü pozisyonunda görev alacak.

Konuyla ilgili ANZ’nin yayın organına kısa bir açıklama yapan Maile Carnegie, ANZ Banking Group’un onun gözünde bir teknoloji şirketi olduğunu ve günümüz dünyasında teknoloji şirketi özelliği taşımayan şirketlerin ayakta kalamayacağını söyledi. Carnegie, ANZ Banking Group için dijital inovasyonun yanı sıra fintek alanındaki iş ortaklıklarını yönetecek.

Eski Google Avustralya Yönetici Direktörü Maile Carnegie’in 20 yıllık bir P&G geçmişi bulunuyor. Pazarlama alanında çalışan Carnegie, 20 yılın sonunda Proctor and Gamble’dan yine Avustralya ülke yöneticisi olarak ayrılmış.

Bankalar dijital dönüşümde geri kalmamak ve fintek çağına ayak uydurmak için, konunun “bilirkişisi” sayılan teknoloji şirketlerinden yöneticileri transfer ediyor ve bunun için yüklü bütçeler ayırıyor. Öte yandan fintek trendini yakalamak isteyen teknoloji guruları, kendi fintek girişimlerini tasarlayıp geliştirerek, bankalarla doğrudan rekabete giriyor. Fintekin yükseliş yılı olarak tanımlanan 2016, bakalım başka hangi transferlere sahne olacak.