Türkiye’de yerli yayıncılarla rekabette henüz öne çıkmış değil; ancak Netflix ABD gibi ülkelerde tam anlamıyla hakimiyetini kurmuş durumda. Bunun en somut örneği, online yayın verilerini toplayan CordCutting.com adlı sitenin paylaştığı verilerde görülüyor. Buna göre Amerikalılar, Netflix’e birbiriyle etkileşimden daha fazla vakit harcıyor.

Netflix’in kullanıcılar genelinde toplam yayın süresi, abone sayısına bölündüğünde, abone başına günde neredeyse iki saatlik seyir gerçekleştiği ortaya çıkıyor. Yani herkes günde ortalama 2 saatini TV (ya da Netflix’in yayın yaptığı akıllı TV, telefon, tablet gibi diğer cihazlar) başında geçiriyor.

ABD İşçi İstatistik Bürosu verileriyle Cordcutting.com rakamları karşılaştırıldığında ise ülke vatandaşlarının sosyal iletişimi ikinci plana attığı, Netflix’e odaklandığı görülüyor. Büro’nun istatistiklerine göre Amerikalıların sosyalleşme ve bireysel iletişime ayırdığı süre günde ortalama 40 dakikanın altında. Kitap okumaya 20 dakika, egzersize ise yine 20 dakika ayırıyorlar.

Diğer bir deyişle, insanların sadece Netflix başında geçirdiği ortalama süre; sosyalleşmekten kitap okumaya ve egzersize kadar diğer tüm aktivitelerin toplamından daha fazla.