Twitter’ı bugünlere getiren en önemli unsur, 140 karakterlik yazı sınırlaması oldu. Bu büyük kısıtlama, her bir kullanıcının kendi yaratıcı zekasını kullanarak yepyeni içerik trendlerine imza atmalarını sağladı. Örneğin bugün en sık kullandığımız tuşlardan “Retweet”, ilk dönemde yoktu. Kullanıcılar bir başkasının mesajını paylaştığını ifade etmek için mesajlarının başına “RT” yazıp, ilgili kullanıcıdan bahsederek tweet’i kopyalıyordu.

Elbette bu durum zaten 140 karakter olan sınırın daha da kısalmasına neden oluyordu. Çözüm olarak bir RT tuşu eklendi. Twitter şimdi benzer bir uygulamayı fotoğraflar ve linkler için getiriyor. Henüz resmi bir duyuru yapılmadı, ancak içeriden sızdırılan bilgilere göre tweet’lerde yer alan link ve fotoğraflar bundan böyle 140 karakterlik sınırın haricinde tutulacak.

Twitter’da bulunma amacı çoğunlukla fotoğraf ve link paylaşmak olan kalabalık bir kullanıcı kitlesi olduğu düşünülürse, bu kararın oldukça yerinde olduğunu söylemek mümkün. Özelliğin birkaç hafta içinde aktif olması beklenirken, bu sayede mikro blog ağının da yavaşlayan kullanıcı artışına yeni bir ivme getirmeyi planladığı söyleniyor.