Amazon’un bulut alanındaki çözümlerini işleten Amazon Web Services (AWS), müşteri portföyüne çok kritik bir şirketi daha ekledi: Kendisi de bir bulut devi olarak bilinen Salesforce. Pazar değeri 50 milyar doları aşan Salesforce, kendi IoT Cloud hizmetini bundan böyle Amazon Web Services üzerinden temin edecek.

Yapılan anlaşmayla birlikte, Salesforce tarafından sağlanan hizmetlerin bağlı olduğu IoT cihazlarının birbiri arasındaki iletişimi ve veri alışverişi, AWS aracılığıyla gerçekleşecek. Büyük kısmı Salesforce’un kendi sunucu tarlalarında barınan Nesnelerin İnterneti operasyonlarındaki bu genişleme planı, IoT alanında işlerin iyiye gittiğini gösteriyor.

Bulut pazarında sağlayıcılar arasında gün geçtikçe kızışan rekabette Salesforce’u “kapan” Amazon Web Services, en büyük rakipleri Google, IBM ve Microsoft’a önemli bir çalım atmış gibi görünüyor. Sırada ise Uber var. Gelirleri yıllık 10 milyar dolar barajına yaklaşan taşımacılık devi de bulut hizmetini genişletmek için alternatifleri değerlendiriyor. Uber’i müşteri olarak elde eden bulut sağlayıcı, 2016 yılının en önemli anlaşmalarından birine şimdiden imza atmış olacaktır.