Teknolojinin geldiği son nokta: 3D yazıcılar. Şimdiye kadar bu teknolojiyi anlatan birçok yazı okudunuz. Her seferinde şaşkınlık yaratan eserler tanıtılıyor. Bu kez dünyanın 3D yazıcı ile basılan ilk motosikleti tanıtıldı. 56 bin dolara mal edilen araç, yakın gelecekte sıkça adından söz ettireceğe benziyor.

Yaşadığımız dünyanın en önemli gelişmelerinden biri olarak görülen 3D yazıcı teknolojileri, henüz günlük hayatta beklentiyi karşılayacak şekilde dahil olmadı. Endüstri alanında ise geniş bir kullanım sahası bulunuyor. Örneğin prototipler için 3D yazıcı teknolojileri kullanılıyor. Bu teknolojinin seri üretime geçmesine bir destek de HP’den geldi! Duyurduğu süper hızlı 3D yazıcılarla yeni ürünlere destek sağlıyor. Bu yazıcılar şimdilik sadece tek renkli baskı yapabiliyor.

3D yazıcı teknolojileriyle sıra dışı bir adım da Avrupa’da atıldı. APWorks şirketi önderliğinde üretilen motosiklet 35 kilogram ağırlığında. İskelet sistemi için sadece 3D yazıcı kullanılan aracın gövdesinde alüminyum karışımlı hafif bir metal kullanılmış. Elektrikli motosikletin pili 60 km boyunca enerji sağlıyor.

Satış fiyatı henüz belirlenmeyen motosikletlerin firmaya 56 bin dolara mal olduğu açıklandı. Sadece 50 adet üretilen motosikletlerden almak isteyenlerin ise 2 bin dolar depozito ödemesi bekleniyor.