Google’ın bu yılki geliştiriciler konferansı I/O 2016’da tanıtılan önemli servislerden biri de Allo ve Duo oldu. Hangouts’u devreden çıkarmaksızın, yeni birer hizmet olarak tanıtılan bu iki uygulamadan Allo, Google’ın yapay zeka deneylerine ev sahipliği yapacak ve son dönemin popüler kavramı olan “chatbot”u son kullanıcı seviyesine taşıyacak.

Allo, kullanıcılar birbiriyle mesajlaştıkça onların yazma alışkanlıklarını, nasıl selam verdiklerini ya da hangi sorulara ne yanıt verdiklerini öğrenecek. Bu sayede sohbet içinde gelen sorularda daha önceden verilmiş yanıtlara göre uygun tavsiye cümleleri kullanıcıya sunarak, vakit tasarrufu sağlayacak.

Google daha önce buna benzer bir özelliği Inbox’ta devreye almıştı. Gmail’in bir yan uygulaması olarak sunulan Inbox ile gelen e-postalara tek cümlelik kısa yanıtları hızlıca vermek mümkün oluyor.

Basit ve kolay kullanımlı bir görüntülü sohbet uygulaması olan Google Duo ise iOS ve Android kullanıcıları arasında videolu görüşmeyi mümkün kılıyor. WebRTC adlı teknoloji sayesinde düşük ağ bağlantısında bile yüksek çözünürlükte sohbete imkan tanıyan Duo, aynı zamanda mobil ağ ve Wi-Fi arasında geçiş yaparken kesilmeleri önlüyor.

Google’ın “Knock Knock” adını verdiği özellik, arama yapan kişinin o anki görüntülerinin henüz arama yanıtlanmadan ekranda belirmesini sağlıyor. Böylelikle çağrı alan kişi, tıpkı bir kapı deliğinden bakar gibi karşıdakinin o sırada ne yapmakta olduğunu görüyor ve sürprizle karşılaşmıyor.