Sosyal medyayı son haftalarda şöyle bir dolaştığınızda, özellikle Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının bilgisayarlarını açtıklarında gördükleri “Windows 10’a yükseltin” mesajlarından şikayet ettiklerini görebilirsiniz. Microsoft, ücretsiz bir yükseltme olarak sunduğu Windows 10’a geçiş için kendi işletim sistemi üzerinden yoğun bir reklam çalışması yürütüyordu.

Aslında Microsoft’un amacı, kullanıcılara bu yükseltmenin sonsuza kadar ücretsiz kalmayacağını hatırlatmaktı. Zira Windows 7 ve Win 8 kullanıcıları, 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ücretsiz yükseltme hakkından faydalanamayacaklar.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu tarihten itibaren eski sürümleri kullananlar, can sıkıcı “Windows 10’a yükseltin” uyarılarıyla da vedalaşmış olacak. Microsoft, “Henüz son detayları belli olmasa da, 29 Temmuz tarihinden itibaren ‘Windows 10’u Edin’ uygulaması çalışmaz hale gelecek ve ardından bilgisayarlara gelecek güncellemeler ortadan kaldırılacak. Tıpkı bu uygulamayı bilgisayarlara yerleştirdiğimiz gibi, kaldırmak da kademeli olarak gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

Microsoft en yeni işletim sisteminin pazar yayılımının daha hızlı artmasını istiyor. Bu sebeple de mevcut kullanıcıları üst sürüme çağırırken agresif bir strateji izlemekten çekinmiyor. Ancak bu durum kullanıcı tarafında istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Bir yerel TV kanalında canlı yayın sırasında hava durumu aktarılırken, sunucunun arkasındaki ekranda bir anda “Windows 10’a yükseltin” uyarısı çıkması bunlardan sadece biri…