Çalkantılı geçen yıllar nihayet mutlu sona bağlanıyor; Yahoo’nun internet varlıklarının satışında ikinci tur yaklaşıyor. İlk turda da favori adaylar arasında gösterilen Verizon, Wall Street Journal’da yer alan makaleye göre halen Yahoo’nun yeni sahibi olmaya en yakın şirket olarak öne çıkıyor.

Haberde ABDli iletişim devi Verizon’un 3 milyar dolarlık ikinci tur teklifiyle konuyu kapatacağı belirtilirken, özel sermaye fonu TPG’nin de teklif verme sürecini değerlendirdiği söyleniyor. Ancak yine de Verizon’un 3 milyarlık teklifini geçecek bir teklif diğer rakiplerden beklenmiyor.

Yahoo satış aşamasına nasıl geldi?

Yahoo’nun yatırım denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca, 2016 yılının başında iş gücünü yüzde 15 oranında küçülteceğini açıklayan internet devi, ardından operasyonlarının önemli bir bölümünü satışa çıkaracağını duyurmuştu. Özellikle arama motoru ve haber servisleri için yoğun talep göreceği bilinen bu satışta; Google’ın ana şirketi Alphabet’ten Comcast’e, Time Inc.’den AT&T’ye kadar pek çok büyük alıcının adı geçmişti.

Netice alınamayan ilk turda ise Verizon ve TPG’nin teklifleri öne çıkmıştı. İkinci tur başladığında, Verizon’un 3 milyar dolarlık teklifinin kazanmasına şimdilik kesin gözüyle bakılıyor.