Microsoft ekiplerin proje yönetimine destek olacak Planner adlı yeni uygulamasını yayınladı. Office 365 süitiyle birlikte ücretsiz sunulan Planner, tıpkı Trello ve Asana gibi online olarak görev dağıtımı ve bunların takibini mümkün kılıyor.

Aynı proje üzerinde çalışan farklı ekipler arasında görevlerin paylaştırılması, her bir görev için alt kırılımlar eklenmesi ve bunlar için deadline belirlenmesi gibi özelliklerle donatılan Planner, ayrıca OneNote ve Outlook gibi diğer Office 365 uygulamalarıyla uyumlu çalışıyor.

Microsoft Planner, Trello’ya rakip olacak

Proje yönetimi uygulamaları için Planner bir ilk değil. Aslında, pazarda Trello ve Asana gibi yıllardır bu işe odaklı çalışan ve defalarca kez güncellenerek başarılı bir kullanıcı deneyimi sunan servisler mevcut. Bu hizmetlerin hem ücretsiz seçenekleri, hem de ileri düzey özelliklerle donatılmış aylık abonelik sistemiyle çalışan tarifeleri bulunuyor.

Microsoft ise kendi uygulamasıyla, mevcut müşterilerine yeni bir deneyim sunmayı vadediyor. Bilgisayarında Office varken farklı bir alternatif düşünmeyen kullanıcıların sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Şirket işte bu kitleyi hedefliyor ve ücretsiz olarak sunduğu Planner’ın Office 365 satışlarına olumlu etki etmesini bekliyor olsa gerek.