Bu sene 31’incisi düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi şehri Rio hakkında sporcuların çeşitli şikayetlerde bulundukları basına yansımıştı. Kimi yemeklerinden, kimi sokaklarından, kimi yaşamından şikayetçi olsa da en şaşırtıcı ve en ilginç şikayetlerden birkaçı hafta sonu Twitter üzerinde paylaşıldı. Bir grup olimpiyat atletinin belirttiğine göre Rio sokaklarında hiç Pokémon yokmuş!

Herkesin Derdi Başka

Geçtiğimiz hafta cuma akşamından itibaren olimpiyat organizasyonu ve atletlerin huzuru hakkında birçok şikayet duyulmaya başlanmıştı. Rio sokaklarındaki suç oranının yüksekliği, politik huzursuzluk ve protesto eylemlerinin düzenli olarak yaşanması olimpiyata katılacak olan sporcuların ve turistlerin de huzurunu kaçıyordu. Gerek resmi kurumlara başvuru yaparak, gerekse Twitter üzerinden mesaj yazarak şikayetlerini belirtenler arasında oldukça ilginç birkaç tanesi göze çarptı. Can ve mal güvenliğinden endişe eden sporcuların arasında Pokémon bulamamaktan şikayetçi isimler ortaya çıktı.

Madem Pokémon Oynayamıyorum…

Sporcular Pokémon GO oynama imkanı bulamayacak olsa da şehirde daha birçok aktivite bulunduğu yetkililerce bildirildi. Olimpiyat oyunları tarihinde bir rekora imza attıklarını belirten organizatörler, rekor sayıda kondom üretimi yapıldığını söylediler. 350 bin adet erkek, 100 bin adet de kadın kondomunun piyasaya dağıtıldığını açıklayan organizatörler, 175 bin adet kayganlaştırıcı jelin de raflardaki yerini aldığının altını çizdi.