Mobil cihazlar üzerinden ücretsiz para transferi hizmeti sunan Terrapay, Birleşik Krallık’ta hizmet veren rakibi Pay2Global’ı satın aldığını duyurdu. Kendisi de Avrupa’da hizmet vermesine rağmen, uluslararası para transferi lisansı olan Pay2Global’ı satın alan Terrapay’in bu hamlesinin ardından Avrupa pazarında söz sahibi olmayı planladıkları konuşuluyor.

32 Avrupa Ülkesine Hizmet Vermeye Başlayacaklar

Hollanda merkezli Terrapay’in kurucu CEO’su Ambar Sur yaptığı resmi açıklamada Pay2Global ile aralarındaki satın alma sürecinin tamamlandığını söyledi. Avrupa’nın para transfer hacmi konusunda dünyanın en büyük bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Sur, yapılan bu anlaşmanın ardından Terrapay’in Avrupa’daki 32 ülkeye hemen hizmet vermeye başlacağının altını çizdi.

money-transfer

Anlaşmanın hukuki ve finansal detaylarını vermekten kaçınan Sur, ülkeler arası para transferi konusunda tüm sınırları kaldırdıklarından bahsederek, mobil cüzdan servis sağlayacıları ile finansal kuruluşlar arasındaki para transferi işlemleri konusunda Avrupa’da söz sahibi olacaklarını iddia etti.