Teknoloji devi Apple’ın her yeni modeliyle teknoloji basınının gündemini meşgul etmeyi başaran telefonu iPhone’da devrimsel bir değişikliğe gideceği iddia ediliyor.

Tüm dünya gibi bizler de eylül ayında duyurulacak olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine odaklanmışken, Apple’ın bir sonraki iPhone üzerinde çalışmaya başladığı, hatta yeni iPhone modelinde artık telefonla özdeşleşmiş olan ‘Home’ tuşunun kaldırılacağı söyleniyor.

Ya Vezir Olacak Ya Rezil…

Apple’ın 17 Eylül tarihinde piyasaya süreceği iddia edilen iPhone 7 hakkında yakın zamanda pek çok haberle karşılaştık. Bir önceki modeller iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile aralarında fiziksel görünüş açısından hemen hemen hiçbir fark olmadığı, hatta internete sızan görüntülerin gerçek olması durumunda kullanıcıların yüzde 90’ının telefonu almak istemedikleri belirtilmişti. Firmadan herhangi bir resmi açıklama gelmemiş olsa da uzmanların büyük kısmı internete sızan görüntülerin büyük oranda gerçek olduğunda hemfikirler.

iphone-8

 

Elveda Home Tuşu…

Bizler dedikoduların ne kadarının gerçeğe dönüşeceğini düşüneduralım, önümüzdeki sene piyasaya sürülecek olan yeni iPhone’un son derece marjinal bir değişikle hayranlarının karşısına çıkacağı dedikodusu etrafta dolaşıyor. Bloomberg’in yaptığı habere göre, 2017 yılında piyasaya sürülecek olan yeni iPhone telefonla özdeşleşen ’Home’ tuşuna sahip olmayacak.

2017 yılı aynı zamanda iPhone’un 10. yıldönümü olduğu için Apple’ın başka yenilikler de sunacağı söyleniyor. İddia edilene göre OLED ekran teknolojisine geçileceği ve ön yüzeyin tek parça cam görünümlü olacağı belirtiliyor.