Apple’ın mobil cüzdanı Apple Pay, hizmete gireceği 13. ülke olarak İspanya’yı seçti. İspanyalı Apple müşterileri 1 Aralık itibarıyla Amex ve Banco de Santander hesaplarını iPhone akıllı telefonlarıyla eşleştirerek kolay ödeme hizmetinden faydalanabiliyorlar. Dahası, Carrefour ve Ticket Restaurant tarafından sunulan kartlar da kullanılabiliyor. Apple’ın İspanya için de kapsamlı bir iş ortakları ve destekleyen uygulamalar listesi bulunuyor.

Apple Pay müşterileri yiyecekten kıyafete, market alışverişlerinden diğer harcamalara kadar pek çok işletmede yapacakları ödemeleri tek dokunuşla gerçekleştirebiliyor. Yeni iPhone modellerinde bulunan NFC teknolojisi ile mümkün olan bu hizmet, iOS ve MacOS üzerinden gerçekleştirilen bazı harcamalarda da kullanılabiliyor.

İspanya’nın da Apple Pay ekosistemine dahil olmasıyla birlikte ABD, İngiltere, Çin, Avustralya, Kanada, İsviçre, Fransa, Hong Kong, Rusya, Singapur, Japonya ve Yeni Zelanda ile birlikte toplam ülke sayısı 13’e çıkmış bulunuyor. İspanya’nın hemen öncesinde Apple, FeliCa ödeme standardını destekleyerek Japonya’da hizmete açılmıştı.