24 Ağustos 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

GFT, Dexi ile birlikte karar verme yazılımı oluşturuyor

Danışmanlık firması GFT, bilgi teknolojileri ve yazılım hizmetleri sunan küresel bir kuruluş olan Dexi ile ortaklığını duyurdu. Bu iş birliği çerçevesinde, kurumların harici veri kaynaklarını sorgulama biçimlerini geliştirmeleri sağlanacak. Yapay zeka tabanlı bir altyapı geliştirecek olan GFT ve Dexi, veri analizi yaparak iş ve karar verme süreçlerinin hızlanmasını mümkün kılacak.

GFT, kurulduğu günden bu yana müşterilerine yenilikçi dijital çözümler sunmak için teknoloji ortakları kurarak, ekosistemini geliştiriyor. Dexi ile yapılan ortaklıkla da bilişsel bankacılık konusunda önemli bir hizmet sunacaklarını söylüyorlar. Halihazırda kullandıkları robo-advisor teknolojisine ek olarak veri analitiği yapan yapay zeka sistemini de ilave edecek olmaları da tamamlayıcı görevi görecek.

Eze Software, TCA ile güçlerini birleştirerek işlem maliyet analiz hizmetini geliştiriyor

Yatırım teknolojisi sağlayıcısı Eze Software, işlem maliyet analizi (TCA) tekliflerini geliştirmek için Trade Informatics ile ortaklık kurdu. Ortaklık, Eze Investment Suite kullanıcılarına Trade Informatics’in ticaret sonrası analitik araçlarına erişim sağlıyor. Böylelikle işlem performansını artıran bir çözüm sunuyor. Firmanın sunduğu Eze OMS ve Eze EMS ile yapılacak entegrasyon, yatırımcılara işlem maliyetlerini en aza indirgeme şansı veriyor. Performanslarını en üst düzeye çıkarmak için de stratejilerini ayarlamalarını mümkün kılıyor.

Trade Informatics, kurumsal yatırımcıların işlem performanslarını iyileştirmesine yardımcı olmak için araçlar ve analizler sunma konusunda uzmanlaşmış bir firma. Varlık yöneticilerinin, ticaret stratejilerini portföylerinde bulunan işletmelerin karakteristikleriyle özelleştirmelerini ve ticaret sonuçlarını optimize etmelerini sağlayacak çözümler üretiyor.

Eze Software’in müşterileri, performanslarını karşılaştırma testlerine göre değerlendirip, uzun vadeli performans eğilimlerini izleyebilecekler. İşletme sahipleri Eze Investment Suite içerisinde bulunan büyük pazar verileri ile entegrasyon sayesinde, piyasadaki konumlarını yukarıya çekecekler.

TerraPay ve Instant Cash sınır ötesi mobil para transferi için ortaklık kurdu

Dünyanın ilk mobil ödeme uygulamalarından biri olan TerraPay ve hızlı büyüme oranı ile dikkat çeken para transferi şirketi Instant Cash, mobil cüzdanlar ile sınır ötesi para transferi yapılması için el sıkıştı.

TerraPay’in mobil cüzdanlar için hazırladığı küresel çaptaki uygulamaları güçlenen ortaklık, sınır ötesi para transferini özellikle göçmenler için daha hızlı ve rahat hale getirecek. Instant Cash, gelişmekte olan piyasalara sunduğu mobil cüzdanlarına sınır ötesi para transferi hizmetlerini ekleyerek işlem ağını genişletti. TerraPay ve Instant Cash ile yapılan ortaklığın ilk adımında, müşterilerin Nijerya, Tanzanya ve Uganda’daki mobil cüzdanlara havale yapmalarına imkan verildi.

Bu ortaklığın ardından sunulan hizmet kapsamında, Nijerya vatandaşı olanlar herhangi bir cep numarasına veya banka hesabına para gönderebiliyorlar. Tanzanyalılar ise doğrudan Vodacom M-Pesa, Tigo Pesa, Airtel Money ve Zantel Ezy Pesa mobil cüzdanlarına para transferi yapabiliyorlar.

Nintendo kullanıcıları oyun ödemeleri için PayPal çözümlerinden faydalanacak

Hemen her platformda kesintisiz ticaret deneyimi sunmak için çözümler üreten PayPal, şimdi de Nintendo kullanıcılarının oyun içi ödemelerinde kullanılacak.

Oyun konsollarında da ödeme hizmeti vermeye başlayacak olan PayPal, Nintendo Switch içinde yer alan Nintendo eShop alışverişlerinde kullanıma açılıyor. Nintendo yazılımının içine dahil edilecek olan PayPal ile ödeme seçeneği, konsol ile yapılacak ödemeleri kolay hale getirecek.

Tüm dünyada aktif olacak olan bu sistem ile Nintendo eShop kullanıcı adlarını PayPal hesaplarıyla eşleştiren müşteriler, doğrudan alışveriş yapma şansına erişecekler. Tüketiciler aynı zamanda Nintendo 3DS, Wii U ve Nintendo Switch için yazılım satın almak için de resmi Nintendo web sitesinde PayPal ile ödeme seçeneğine sahip olacaklar.