15 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Ingenico, Bambora’nın satın alınma işlemini tamamladı

Ingenico Group, ilgili regülasyon onaylarını aldıktan sonra, Bambora firmasının satın alınması işleminin tamamlanacağını duyurdu.

Ödeme servislerinde hızlı büyüyen bir oyuncuyu satın alma stratejisi, Ingenico Group’un gelecek planları için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Yapılan bu anlaşma ile grubun İskandinav ülkelerindeki doğrudan KOBİ’lere hizmet sunma operasyonları hızlandırılacak. Halihazırda başarılı bir model olan Bambora’nın sistemi yeni pazarlara adapte edilecek.

İşletmelere daha fazla esneklik ve hız kazandıracak yeni projelerin geliştirileceğini duyuran Ingenico, hem online hem de mağaza ödeme sistemlerini üst seviyeye çıkaracak.

Ally Bank ile Alexa entegre oluyor

Ally Bank, müşterilerine Amazon Alexa özellikli bir cihaz kullanarak Ally Bank hesaplarına erişmenin ve yönetmenin hızlı ve kolay bir yolunu sunan “Ally Skill for Alexa” çözümünü tanıttı.

Ally Skill; hesap bakiyelerini kontrol etme, son işlemlerin takibi ve mevduatları izleme gibi işlemleri kolaylaştırıyor. Yatırım bankacılığı ve günlük mevduat işlemleri gibi günlük bankacılık görevlerini de kolaylıkla yapma imkanı sunuyor. Ally Skill; Amazon Echo ve Echo Dot ürünleri gibi Alexa özellikli cihazlarla Ally Bank’ın mevduat müşterileri tarafından kullanılabilir.

Ally Bank Tüketici ve Ticari Bankacılık Ürünleri Başkanı Diane Morais, “Büyük bir hızla yaşanan, teknoloji odaklı dünyada, müşterilerimiz bankacılık ihtiyaçlarını yönetmek için daha kolay ve kişiselleştirilmiş yollar arıyorlar. Tam da bu ihtiyaca karşılık gelen, Amazon ile birlikte çalışarak oluşturduğumuz Ally Skill’i sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Amazon Alexa’nın sunduğu yenilikçi teknoloji sayesinde müşterilerimize özgürce banka işlemleri yapma imkanı sunuyoruz,” açıklamasında bulundu.

Mashreq Bank, NCR’ın SelfServ ATM’sini seçti

Birleşik Arap Emirliklerinin önde gelen finansal kurumlarından Mashreq Bank, çok kanallı çözümler sunan NCR Corporation tarafından üretilen SelfServ 80 serisinden SelfServ 80 ATM’lerini seçtiğini açıkladı. Yayımladıkları resmi basın bülteninde, bankacılık deneyimi yeniden tanımlayacaklarını belirten yetkililer, bu amaçlarını gerçekleştirmek için ATM sistemlerini yenileyerek başlayacaklarını belirttiler.

İlk SelfServ 82 ATM, ekim ayında Mashreq Bank Genel Müdürlüğü Deira şubesinde kullanıma açılacak.

Kullanım kolaylığı ve yüksek bir tüketici deneyimi için tasarlanmış olan SelfServ 80 serisi, işlemleri güvenli bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

Emirates NBD, Dubai’de dijital hale geliyor

Bölgesinde lider bankacılık gruplarından biri olan Emirates NBD, ilk dijital şubesini Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde (DWTC) açtı.

Dijital teknolojiyle güçlendirilmiş olan yeni şube hem self-servis, hem de destekli bankacılık çözümleri sunuyor. Şube müşterilerin kendi başına çeşitli işlemler yapmalarını ve yeni ürünler için başvurmalarını sağlayacak sistem, 24 saat bankacılık ve ödeme çözümleri sunacak.

Bango, Nijerya’daki Google Play kullanıcılarını hedefliyor

Mobil ödemeler şirketi Bango, Nijerya’da 9 mobil Google Play kullanıcısına gözünü dikti.

9mobile 9pay dijital cüzdan sahibi olan Nijerya’daki müşteriler, tek bir tıklamayla kredi kartı veya banka hesabına sahip olmak zorunda kalmadan Google Play’de ödeme yapabiliyorlar.