7 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

TerraPay ve Wari mobil cüzdan ve banka hesapları arasında sınır ötesi para transferleri yapmak için ortaklık kurdu

Mobil ödeme çözümü TerraPay ve dijital finansal hizmetler sunan global bir platform olan Wari, 35 önemli Afrika pazarındaki havale ekosistemini güçlendirecek bir stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Ortaklık, küresel para transfer operatörlerini Afrika’daki mobil cüzdanlar ve banka hesaplarıyla entegre etmeyi amaçlıyor.

Wari’nin Afrika’daki müşterileri bu ortaklıkla TerraPay’ın Afrika’daki mobil cüzdan ağına ve Hindistan’daki tüm banka hesaplarına gerçek zamanlı olarak para gönderebilir. Ayrıca, TerraPay’ın 160 ülkede varlığıyla küresel ortaklarına, 35 Afrika pazarında mobil cüzdanlar ve banka hesapları da dahil olmak üzere, Wari’nin dijital ödeme ağına anında para gönderebilecekler.

ArchOver, toplamda 50 milyon sterlin kredi sağladı

Kullanıcılar arasında (P2P) kredilendirme platformu olan ArchOver, toplam sağladığı kredi miktarını 50 milyon sterlin seviyesine çıkardı.

Bugüne kadar hem kurumsal, hem de perakende yatırımcıların erişmesine uygun olan kredi sistemi, yapılacak yeni geliştirmelerle birlikte daha şeffaf ve güvenli bir ortama sahip olacak. Artan talebi karşılamak adına yeni çözümler üretecek olan firma, karşılıksız kredi sorunlarının da üstesinden gelecek.

Toplam hissedar ve yatırım sermayesini 4 milyon sterlin seviyesine çeken firma, İngiltere’nin en başarılı mali destek hizmetleri firmalarından Hampden Group’un da desteğiyle, yeni iş modeli oluşturmayı planlıyor.

NEX Optimisation, FX risk azaltma servisi için merkezi takas bağlantısı hizmeti sağlıyor

Müşterilerin finansal işlemlerde karşılaştıkları sorunları en aza indiren ve kaynakların işlem ömrü boyunca optimize edilmelerine yardımcı olan NEX Optimisation, teslim edilemeyen FX işlemleri özelinde risk azaltma servisi oluşturduğunu duyurdu.

Yeni geliştirilen takas bağlantı özelliği, otomatik ödemelerde yaşanabilecek sorunları önceden tespit ederek, riskleri en aza indirmeyi sağlıyor. Döviz kur riskini azaltan yeni sistemleri sayesinde uçtan uca güvenli bağlantı kurularak, iki taraflar arasında yaşanması muhtemel sorunları da ortadan kaldırıyor.

Smartkarma, Sequoia India liderliğindeki B serisi yatırım turunun ardından 21 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Asya’nın en büyük bağımsız yatırım araştırma firmalarından biri olan Smartkarma, Sequoia India liderliğindeki B serisi yatırım turunun ardından toplam şirket değerini 21 milyon ABD doları seviyesine çıkarmayı başardı.

Smartkarma, kurulduğu günden bu yana yatırım bankalarının hakim olduğu geleneksel yatırım araştırma modelini bozmak için çalışan bir isim. Bankaların fiyat şeffaflığını artırmak, araştırma ve yatırım bankacılığı departmanları arasındaki çatışmaları çözmek için çözümler üreterek piyasaya yön veriyor.

Birçok yatırım bankası, maliyet kısıtlamaları nedeniyle araştırma bölümlerini küçültüyor. Bu da belirli stokların, varlıkların ve sektörlerin derinliği ve genişliğinde bir düşüşe neden oluyor. Smartkarma, yaşanan bu sorunları ortadan kaldırmak için çözümler üretiyor.

Smartkarma’nın platformu, yatırım yöneticilerini, geniş bir uzman ve analist topluluğu ve bağımsız araştırma zenginliği ile birleştiriyor.