Yandex’in ödeme platformu Yandex.Checkout, paylaşılan yeni API’ler ile üçüncü parti yazılım geliştiricilerin kullanımına açıldı.

Online ödeme sistem sistemleri konusunda atılım yapan Yandex, kendi ödeme altyapısı Yandex.Checkout için API hizmeti başlattığını duyurdu. Yandex tarafından sunulan API’ler aracılığıyla üçüncü parti yazılım geliştiricileri Yandex’in ödeme altyapısını kullanabilecek. Yandex tarafından sunulan online ödeme sistemlerinin dışında dijital cüzdan hesapları da online satış yapan web sitelerin içine entegre edilebilecek.

Tüm banka ve kredi kartları geçerli

Yandex tarafından sunulan ödeme API’lerini kendi sistemlerine dahil eden site sahipleri, müşterilerine sundukları ödeme seçenekleri arasına Yandex’i de eklemiş olacaklar. Yandex.Checkout API’lerini kullanan web siteleri, ödeme ekranlarında “Pay with Yandex” seçeneğini kullanıcılarına sunacaklar. Kredi ve banka kartlarının yanı sıra elektronik cüzdan hizmeti de sunan Yandex.Checkout sisteminin yakında Apple Pay hizmetine de destek vereceği söylendi.

Geliştirilen API’lerle, Yandex.Checkout içerisinde bulunan tüm özellikler kullanılabiliyor. Banka kartlarını hesaba bağlama, geri ödeme ve online POS desteği gibi teknolojik imkanlara da API’ler aracılığıyla erişilebiliyor. Ödeme ekranında açılan tek bir pençede tüm işlemlerin hızlıca gerçekleştirildiğini belirten Yandex, kurulan altyapının tüm web siteleri ile uyumlu olduğunu da ifade etti. Aynı ekran içinde, tek bir protokol ile gerçekleşen işlemlerin sürelerinin son derece kısa olduğu söylendi.

Makine öğrenimi teknolojisi kullanılıyor

Yandex tarafından yapılan resmi açıklamada, online mağazalar için satışları artırıcı özellikler barındıran API sisteminin, Yandex’in geliştirdiği makine öğrenimi altyapısını da kullanacağı belirtildi. Müşterilerinin kişisel tercihlerine göre ödeme seçenekleri sunan Yandex.Checkout sistemi, sadece satış gerçekleştiği zaman satıcıdan komisyon alacak biçimde çalışıyor. Yandex’in belirttiğine göre, sunulan API’leri kullanan web sitelerindeki satışların yüzde 20 oranında artması bekleniyor. Yandex.Checkout API’lerini kullanan satıcılar, detaylı satış raporlarına da erişebilecekler. Gelir gider hesaplarının, satış verilerinin ve ortalama işlem gibi bilgilere ulaşabilecek olan satıcılar, temel muhasebe özelliklerine de erişebilecekler.

Mastercard, B2B Blockchain API Çözümlerini Duyurdu

Yandex.Money CCO’su Alexander Metomedov,Yandex.Checkout’un amacı, şirketlere en gelişmiş ödeme ve pazarlama teknolojilerini sağlamaktır. Yeni teknolojik platformumuz bu amaca ulaşmamıza yardımcı oluyor. Yandex.Checkout’un özelliklerini etkinleştirmek isteyen tüccarlar için zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kâr etmelerini de mümkün kılıyoruz. İlginç teklifler, yeni müşterilerin ilgisini çekmeye yardımcı olacak. Analitik araçlar da şirketlerin pazarlama kararlarının etkililiğini hızlı ve doğru bir biçimde artıracak,” şeklinde konuştu.

Yandex pompacılığa soyunuyor

Rusya’nın önde gelen online ödeme hizmeti olan Yandex.Money, Yandex.Gas adlı yeni bir uygulama geliştirdi.

Uygulama, sürücülerin arabalarını terk etmek zorunda kalmadan ödeme yapma imkanı sunuyor. Şoförlerin yerlerinden kalkmadan ödeme yapmalarını sağlayan sistem, Mastercard ödeme sistemi ve LICARD şirketi (PJSC LUKOIL’ın yan kuruluşu) ile iş birliği içinde geliştiriliyor.

Moskova’daki LUKOIL benzin istasyonlarında uygulamaya geçecek olan sistem, yakın gelecekte Rusya’daki LUKOIL şebekesinin 2 bin 250 benzin istasyonunda da desteklenecek.

Hapishanede Topladıkları Bilgisayarla Kredi Kartı Dolandırıcılığı Yaptılar