2 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Overstock yapay zeka tabanlı dijital yatırım platformunu kullanıma açtı

Overstock.com, tZERO Advisors tarafından desteklenen ve dijital olarak yönlendirilen yatırım platformunu duyurdu. Overstock kurucusu ve CEO’su Patrick M. Byrne, “Bu hizmet, milyonlarca müşterimize robo-advisor yatırım yönetimi hizmetleri sunuyor ve Overstock’un Wall Street ile e-ticaret arasında köprü oluşturmasına yardımcı olma görevini sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Byrne sözlerine şöyle devam etti: “Overstock şu anda dünya çapında ayda 40 milyon farklı ziyaretçiye hizmet ve ödüllü müşteri deneyimi çözümlerini sunuyor. Müşterilerimiz otomatik satın alma işlemlerinde bizi tercih ediyorlar. Müşterilerimizin finansal planlamalarına yapay zeka tabanlı çözüm getirme imkanı sunan bu yeni programdan da oldukça büyük heyecan duyuyoruz.”

tZERO Advisors, FusionIQ’nun B2C yatırım platformu tarafından da destekleniyor. FusionIQ, kolay online yatırıma olanak tanıyan akıllı yatırım çözümleri sunan yenilikçi bir fintech şirketi olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar, önceden hazırlanmış dinamik yatırım portföylerinden dilediklerini seçerek kolayca yatırım sepeti oluşturabiliyorlar.


Samsung ile Grab uzun soluklu mutabakat anlaşması imzaladı

Güneydoğu Asya’da önde gelen talebe yönelik (on-demand) nakliye ödemeleri platformu olan Grab ve dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden biri olan Samsung Electronics, Güneydoğu Asya’da dijital katılımı sağlamak için uzun soluklu MoU (Memorandum of Understanding – Uzlaşı Belgesi) imzaladıklarını açıkladılar.

Grab ve Samsung, gelişmiş müşteri deneyimleri ve gelişen gelir fırsatları gibi teknolojinin avantajlarını milyonlarca tüketiciye ve Güneydoğu Asya’daki Grab sürücü ortaklarına getirmek için geniş çaplı girişimlerde birlikte çalışacak.

Yayımlanan basın bülteninde, Grab’in en hızlı büyüyen internet hizmetleri sektörlerinden birinde hizmet verdiği belirtildi. 2022 yılına kadar 25 milyar dolarlık bir pazar olması beklenen Güneydoğu Asya’da talebe yönelik ulaşımda lider olmayı hedefliyorlar. Kapsamlı stratejik iş birliğinin bir parçası olarak Grab ve Samsung, Grab’ın 2,3 milyondan fazla sürücü ortağı için mikro finansman şemaları, gelişmiş müşteri rezervasyonları ve araç içi deneyimler ve yeni mobilite çözümleri dahil olmak üzere araç paylaşımı sektörü için özelleştirilmiş çözümler geliştirecekler.


SmartTrade Technologies blockchain tabanlı ticaret sonrası çözümünü başlattı

Elektronik ticaret çözümleri öncülerinden SmartTrade Technologies, yeni blockchain tabanlı teknolojisini duyurdu. Yeni ve tam entegre smartTrade çözümü, ticaret sonrası verileri özel (private) ve izinli (permissioned) dağıtık defter sistemlerine gönderiyor. Blockchain tabanlı bu sistem, tüm işletmelerin veri tabanına kaydedildiğini ve değiştirilemeyeceğini garanti ediyor.

Blockchain altyapısı sayesinde şeffaf biçimde çalışan sistem, aynı zamanda rahatlıkla denetim yapılmasına ve gelecekte kullanıma geçmesi olası regülasyonlara da hazırlanılmasına imkan tanıyor. smartTrade müşterileri bu yeni küresel servise anında abone olabilecek ve açık bir API aracılığıyla da hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilecekler.

SmartTrade Technologies CEO’su David VINCENT, “Müşterilerimizin geribildirimleri sonucu olarak blockchain teknolojisini keşfetmeye başladık. Blockchain’in finans dünyasının karşı karşıya olduğu birçok saydamlık sorununu çözmek için kullanılabilecek önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum. Yenilik, smartTrade’in her zaman hedeflediği bir konu. Blockchain tabanlı uygulamamız, bugüne kadar teknolojiyi kullanıma şeklimizi genişletecektir,” açıklamasını yaptı.