6 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Dijital banka Tandem bilişsel bankacılık şirketi Personetics ile ortaklık kurdu

Tandem, yapay zekanın gücünü müşterilerinin yararına kullanmak için Bilişsel Bankacılık (Cognitive Banking) uygulamaları sağlayıcısı olan Personetics ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Personetics’in Cognitive Banking uygulaması, Tandem müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılarken paralarını yönetmelerini kolaylaştıran kişiselleştirilmiş bilgiler ve rehberlik hizmetleri de sunacak.

Tandem CEO’su Ricky Knox, “Temel odak noktamız müşterilerimiz için para kazanmayı kolaylaştırmak. Açık bankacılıkla birlikte Personetics, müşterileri tanımak için yenilikçi yapay zeka sistemlerini kullanmamızı sağlıyor. İhtiyaçları önceden tahmin etmeleri ve mümkün olan en az çaba harcayarak para ile ilgili daha iyi kararlar almaya yardımcı olmaları dikkat çeken özellikleri” açıklamasında bulundu.


Hindistan’ın önde gelen mobil ödeme firmalarından Paytm, Kanadalı Payment Source ile el sıkıştı

Mobil ödemenin yanı sıra ticaret platformu da sunan ödeme ve finansal hizmetler şirketi Paytm, Kanadalı alternatif ödeme sağlayıcısı Payment Source ile ortaklık kurdu.

Kurulan ortaklığın ardından, Payment Source tarafından geliştirilen “Loadhub” bireysel ödeme ağında dahil olan Kanadalılar, ülkedeki 6 bin noktada herhangi bir işlem maliyeti ödemeden doğrudan Paytm uygulamasına nakit para yatırabilecekler. Paytm Canada, 200 milyondan fazla kullanıcısı olan Hindistan’ın önde gelen mobil ödemeler sağlayıcısı olan Paytm’ın bağlı kuruluşu olarak tanınıyor. Bu yeni özellik, Paytm Canada’nın, fatura ödeme deneyimini Kanadalılar için anlık hale getirmek adına uygun çözüm sunma çabalarının bir örneği olarak gösteriliyor.

Payment Source ortaklığıyla Paytm Canada’nın mobil fatura ödeme uygulaması da kullanılabilir hale gelecek. Öte yandan Paytm Canada, Kanadalılara faturalarını cep telefonları vasıtasıyla ödemeleri halinde ödül ve nakit para karşılığı teklifler sunulmasına da izin veriyor. Kanadalılar Paytm uygulamasına banka hesaplarından, bankamatik kartından veya işlem ücreti ödemeden nakit yoluyla para ekleyebiliyorlar.

Paytm Labs CEO’su Harinder Takhar, “Canada Post ağını platformumuza eklemek için Payment Source ile ortak olmaktan ve Kanadalılara kapılarımızı açmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Paytm Canada fatura ödemelerini yönetmek için tüm Kanadalılara kesintisiz ve gerçek zamanlı mobil hesap uygulaması sağlayarak, fatura ödeme alışkanlıklarını değiştiriyor” şeklinde konuştu.


Banco BNI Europa, Fellow Finance platformu aracılığıyla kredi yatırımlarını Orta Avrupa’ya ve İskandinavya’ya taşıdı

Modern bir banka ve fintech şirketlerine öncü yatırımcılardan olan Banco BNI Europa, Fellow Finance ile ortaklık kurdu. Yapılan ortaklık ile banka, İskandinavya ve Orta Avrupa’da yer alan tüketiciler ve KOBİ’lere sunulan kredi pazarında yer almaya başlayacak.

Fellow Finance CEO’su Jouni Hintikka yaptığı resmi açıklamada şöyle konuştu: “Modern bankalar ortaklıklar yoluyla büyümektedir. Fellow Finance platformu aracılığıyla Kuzey Avrupa ve Orta Avrupa’daki tüketicilere ve KOBİ’lere kredi yatırımı yapmaya ve borç vermeye kolaylık sağlayacağız. Bölgedeki tüketicilere kolay ve uygun maliyetli kredi çözümleri sunacağız. Yaptığımız ortaklık fintech’lerin bankalarla nasıl entegre olabileceğine, operasyonların maliyetlerinin de ne derece düşürülebileceğine güzel bir örnektir.”