30 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

ACA Compliance, Cordium’u satın aldı

ACA Compliance Group; yönetim, risk ve uyumluluk hizmetleri (Governance, Risk and Compliance – GRC) sağlayıcısı olan Cordium’u satın alacağını açıkladı. İşlemin bu yaz tamamlanacağı ve yasal onaylara tabi olacağı belirtildi. İşlemin finansal şartları hakkında açıklama yapılmadı.

Her iki firmanın tamamlayıcı güçlü yönlerinin, müşterilerin en yüksek kalibreli düzenleme danışmanlığı hizmetlerine ve teknolojisine erişmelerini sağlayacağı ifade edildi. Yapılacak bu satın almanın, daha fazla ürün yeniliği ve küresel genişleme için sıçrama tahtası olarak hizmet edeceği aktarıldı. Satın alma ayrıca, ACA’nın Avrupa’daki hizmetlerini de Cordium’un düzenleyici barındırma platformu, Mirabella ve post-Brexit AB ofisini kapsayacak şekilde genişletecek.

ACA Compliance Group CEO’su Robert L. Stype, “Cordium’un uzmanlığı, teknoloji güçleri ve kültürü, çözümlerimizi müşterilerimize nasıl sunduğumuz konusunda büyük ölçüde genişletme sağlayacak. Yenilikçi teknoloji, bilgi derinliği ve başarılı müşteri hizmeti sunumu ile müşterilerimizin GRC’ye yaklaşımlarını daha da geliştirmelerine yardımcı olabiliriz” açıklamasını yaptı.

Cordium’un CEO’su Doug Morgan ise, “Cordium ve ACA’nın mevcut güçlü yetenekleri sayesinde, her iki şirketin kaynakları, uzmanlığı ve teknolojisi bütünleştirilerek daha önce görülmemiş düzeyde bir GRC desteği oluşturacak” dedi.


FactSet ve Quantopian veri analizi platformu başlatıyor

Entegre finansal bilgi, analitik uygulamalar ve endüstri çözümleri sunan FactSet, açık kaynaklı finans ve varlık yönetimi platformu Quantopian ile yeni bir stratejik ilişki kurduğunu söyledi. Yapılan entegrasyon kapsamında, finansal analistlerin yatırım stratejilerini daha hızlı ve daha etkin bir şekilde araştırıp test etmeleri sağlanacak.

Yatırım profesyonelleri, geleneksel platformlarla yaşanan hızlanma süresini azaltarak, hazır bir araştırma ve test ortamına anında erişebilecekler. Ayrıca, yatırım stratejilerini oluşturmak ve geliştirmek için ihtiyaç duydukları finansal verilere, bilgi işlem kaynaklarına ve esnek araçlara da erişebilecekler.

FactSet Global İçerik ve Teknoloji Çözümleri Başkanı Rich Newman, “Yeni veri kaynakları hızla büyüyor, ancak bunlardan yararlanmak için gereken araçlar aynı hızda piyasaya çıkmıyor. Quantopian ile yaptığımız çalışma, müşterilere daha iyi nicel kaynak ihtiyacını ele alan güçlü bir platform sunacak. Zira sadece verilere erişim yeterli değil” şeklinde konuştu.


STS ve Worldpay güçlerini birleştirdi

Bir ödeme kabul yazılımı uzmanı STS ve global ödemelerde önde gelen firmalardan olan Worldpay, satış noktalarında ödemeleri entegre etmek isteyen perakendeciler, konuk ağırlama servis sağlayıcıları, turizm işletmeleri ve hizmet organizasyonları için daha fazla seçenek ve olanak sağlayacak yeni bir ortaklık duyurdu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak, ödeme işleme mantığını elektronik POS cihazında ayıran STS ödeme uygulaması, Worldpay’ın küresel satın alma platformuna entegre edilecek. Ek olarak, STS tarafından yeni bir işlem mesajı şifre çözme yeteneği geliştirilecek. Böylece işletmeler daha güvenli işlem teknolojisine geçiş yapacaklar.

Bu anlaşma; havayolu, demiryolu, otelcilik ve ulaşım sektörlerinde, özel ödeme imkanlarının, araç içi satış, çevrim dışı PIN doğrulama, mesaj şifre çözme altyapısı gibi ihtiyaçlara cevap verecek.