Dijital ödeme sistemlerinin öncüsü olarak bilinen PayPal, bünyesindeki çalışanları için blockchain tabanlı ödül sistemi oluşturdu.

Online ödeme sektörünün dev isimlerinden PayPal, çalışanlarına özel blockchain tabanlı ödeme sistemi geliştirdi. Finans haber sitesi Cheddar tarafından yayımlanan yazıda, PayPal İnovasyon Direktörü Michael Todasco’nun sözlerinden alıntı yapılarak, firma çalışanlarına özel bir token geliştirildiği ifade edildi. Yayımlanan haberde, yaklaşık altı aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıkan blockchain tabanlı ödül sisteminin, geçtiğimiz kasım ayının ortasından itibaren kullanıma açıldığı ifade edildi. İlk etapta Kaliforniya, San Jose’de bulunan inovasyon merkezindeki çalışanları için aktif olan token sistemi, çalışanlara yeni fikirler üretmek için teşvik edici oluyor.

PayPal tarafından yapılan açıklamaya göre, San Jose’de bulunan inovasyon merkezindeki çalışanlar, programa dahil olur ve yenilikçi fikirler üretirlerse blockchain tabanlı sistem üzerinden ödül token’ı kazanıyorlar.

Kazanılan token’lar firma içinde ödül amaçlı kullanılıyor

PayPal, Kaliforniya San Jose’de yer alan binasındaki çalışanlarına blockchain tabanlı ödül sistemi sunmaya başladı. PayPal çalışanları, program dahilinde belli başlı kriterleri yerine getirdiklerinde blockchain tabanlı ödül sistemi tarafından sunulan token’ları elde ediyorlar. Şirket içinde oluşturulan blockchain tabanlı “public ledger – açık defter” üzerine kaydedilen ödüller, çalışanların hesaplarına aktarılıyor.

Çalışanlar, elde ettikleri ödül token’larını biriktirerek şirket içindeki çeşitli aktivitelerden yararlanabiliyorlar. Yeteri kadar token biriktiren çalışanlar, PayPal başkan yardımcıları ile poker oynayabiliyor, kahve içebiliyorlar. Ödüller arasında CFO John Rainey ile keyifli bir sohbet, CEO Dan Shulman ile yakın dövüş antrenmanı yapmak da var.

PayPal çalışanlarının topladıkları token’lar ile elde edebilecekleri ödüller arasında, yönetim kurulunda bulunan üst düzey yöneticinin köpeğini ödünç almak da yer alıyor.

PayPal, Ödeme Girişimi iZettle’ı 2,2 Milyar Dolara Satın Aldı

İsveçli fintech girişimi iZettle, ABD’li dijital ödeme devi PayPal tarafından 2,2 milyar dolar karşılığında satın alındığını doğruladı.

Fintech dünyasının gediklilerinden olan PayPal, ödeme ekosisteminin büyük oyuncuları arasında yer alan Square ve Stripe gibi isimlere karşı önemli hamleler yapıyor. Sadece ABD’de değil, Avrupa bölgesinde de KOBİ’lere ödeme çözümleri sunmak isteyen PayPal, bu hamlelerden en çok ses getirenini, “Avrupa’nın Square’i” diye tarif edilen iZettle’ı satın alarak yaptı. Avrupa’daki KOBİ’lere pratik ödeme seçenekleri sunan İsveçli girişimi gözüne kestiren PayPal, kesenin ağzını açarak 2,2 milyar dolar teklifte bulundu. iZettle tarafından doğrulanan habere göre, 2018’in üçüncü çeyreğinde satın alma işleminin tamamlanması bekleniyor.

Avrupalı KOBİ’lere yeni nesil ödeme sistemleri sunan iZettle, mobil cihazlar aracılığıyla ödeme kabul etme seçeneğini de içinde barındırıyor. “Avrupa’nın Square’i” olarak anılan firma, sadece Avrupa bölgesinde değil, okyanusun ötesinde de adından söz ettirmeyi başardı.

Fintech dünyasının en eski isimleri arasında yer alan PayPal’ın dikkatini çeken Stockholm merkezli girişim, hatırı sayılır bir teklifle karşı karşıya geldi. PayPal, iZettle’ı satın almak için tam 2,2 milyar dolar teklifte bulundu. Haber, iZettle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jacob de Geer tarafından doğrulandı.