Fintechtime Temmuz & Ağustos sayısında Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı II. dönemin mezunu Arf’a mercek tuttuk.

Türkiye’nin dijital ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı üçüncü dönemine Türkiye’den 6 yeni fintech ile başlarken, ikinci döneme dahil olan 4 fintech de mezun oldu.

Program kapsamında fintech’ler 6 ay sürecek programında mentorlardan ürün ve hizmetlerini geliştirecek eğitimler alıyor, Visa Developer Platform üzerinden Visa API’lerine erişim sağlıyor, Visa’nın yerel ve global iş ağındaki uzman bankalar, e-para kuruluşları ve üye işyerleri ile bir araya geliyor, yatırımcı buluşmalarına katılıyor.

Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı, ikinci dönem mezunlarını verirken, üçüncü dönem de başladı. Fintechtime Temmuz & Ağustos sayısında II. dönemin mezunu Arf’a mercek tuttuk.

 

Arf Kurucu Ortak ve CEO’su Berhan Kongel, “Visa İnovasyon Programı Arf’ın yörüngesini değiştirdi”!

Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin tanınmış isimleri arasında yer alan Berhan Kongel, blokzinciri teknolojisi ile hızlı ve ucuza para transferi yapmaya olanak sağlayan girişiminin hikayesini şu şekilde özetliyor: “Arf, 2018’de bir Bitcoin ödeme geçidi olarak tasarlanmıştı. Amacı dünyadaki herkesten tek bir altyapı ile ödeme alınmasını ve satıcılara aktarılmasını sağlamaktı. Sonra bambaşka bir yere evrildi. Şu anda Arf, finansal kuruluşlardan oluşan bir sınır ötesi ödeme ağı ve teknolojik altyapı sağlayıcısı. Geleneksel finans ile yeni nesil regüle “stablecoin”ler arasında bir köprü kurarak finansal kuruluşların kendi müşterilerinin sınır ötesi ödemelerini 3 kıta ve 50’den fazla ülkeye çok daha hızlı ve uluslararası uyum süreçlerine uygun şekilde yapmalarını sağlıyor”.

 

Arf Kurucu Ortak ve CEO'su Berhan Kongel

Arf Kurucu Ortak ve CEO’su Berhan Kongel

“Visa’nın Silikon Vadisi’ndeki kripto para ekibiyle çalıştık”

“Visa İnovasyon Programı açıkçası Arf’ın yörüngesini değiştirdi diyebiliriz. Program süresince Visa Türkiye ekibinin koordinasyonunda Visa’nın Silikon Vadisi’ndeki kripto para ekibiyle çok yakın bir çalışma içine girdik. Arf’ın sınır ötesi finansın geleceğini şekillendirebilecek yenilikçi teknolojisi, Visa kripto ekibinin tecrübesi ve bizi kendi uluslararası partnerlerine yönlendirmesiyle birleşince Arf’ın bugünkü stratejik konumlandırması ortaya çıktı. Şimdi de bu ilişkiyi daha da derinleştirecek adımları atarak Visa’nın banka müşterilerine daha iyi nasıl hizmet verebileceğimiz konusunda kafa yormaya başladık. Bu sıkı ilişkinin kurulmasında özellikle Visa’nın finansın geleceğiyle ilgili vizyonuyla Arf’ın vizyonunun birebir örtüşmesinin de etkisi büyük oldu”.